Tekst objavljen: 29.11.2012 15:17        


Očekuje se da zvanična izgradnja kompleksa na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji otpočne na proleće, najavio gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Niš: Amerikanci prave stanove umesto kasarne

Početkom decembra, kako kaže prvi čovek Niša, trebalo bi da bude raspisan tender za rušenje postojećih objekta koji su nekada pripadali vojsci, kako bi nakon toga Bubanjski heroji postali jedno veliko gradilište.

Podsetimo, američka kompanija “Celan Earth Capital” kupila je zemljište nekadašnje kasarne Bubanjski heroji početkom decembra 2011. godine po početnoj ceni od oko 1,5 miliona evra. Kako je tada rekao direktor i suvlasnik kompanije Filip Bej izgradnja celog kompleksa trajaće između 8 i 10 godina.
- Rušiće se pri čemu investitor želi da što više reciklira i da se upotrebi sve što je moguće da li ovde ili na nekom drugom mestu - kaže Perišić.

Perišić kaže da se na proleće očekuje kamen temeljac, a da nakon toga kreće rok od 4 godine za završetak 21.000 kvadrata opredeljenih za izgradnju vojnih stanova.

Ceo plan koji je prezentovan javnosti je podređen, kako je rekao gradonačelnik, zelenilu i svako stablo, a ima ih preko 1.500 na čitavom kompleksu, je satelitski snimljeno i ogroman broj njih će ostati i neće biti uništen.

U okviru kompleksa bi trebalo da bude izgrađen šoping centar, američki Univerzitet, američka bolnica, ali i Dom za stanovanje studenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stanogradnja stanovi gradnja stanova gradnja nekretnine investicije strane investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana