Tekst objavljen: 31.03.2013 14:30        


U aprilu će u Novom Sadu i okolini biti stotinak licitacija a zainteresovanim kupcima će se ponuditi 30 stanova, kuća, zemljišta ili druge nepokretne imovine, kako bi se od neredovnih platiša namirile neizmirene obaveze prema bankama ili drugim dužnicima.

Novosađani zbog dugova ostaju bez domova

Spisak dužnika čija će imovina biti ponuđena na prodaju na javnoj licitaciji, objavljen na sajtu Osnovnog suda u Novom Sadu, nije zanemarljiv.

Građani duguju jedni drugima, raznim preduzećima i bankama, a kad zapadnu u krizu, izgube posao i nisu u mogućnosti da redovno izmiruju obaveze, ostaju bez pokretne i nepokretne imovine.

Po rečima Tijane Jakovljević, portparola Osnovnog suda u Novom Sadu, u toku 2012. godine pokrenuto je 6.817 postupaka za izvršenje, na osnovu pravosnažnih sudskih odluka i sudskih poravnanja. Od početka godine, poverioci su pokrenuli 1.530 takvih postupaka.

Zbog neplaćenih dugova "Informatici" i Elektrodistribuciji, na javnim licitacijama se prodaju automobili, klima-uređaji, stolice, stolovi, kompjuteri, a najbrojniji su televizori.

Popisana imovina dužnika se proceni, a na prvom javnom nadmetanju početna cena iznosi 60 odsto od procenjene. Ukoliko se pokretne stvari ne prodaju, na drugoj licitaciji početna cena je 30 odsto od vrednosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prezaduženost dugovi stanovi nekretnine aktivrana hipoteka aktivirane hipoteke licitacija novi sad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana