Tekst objavljen: 11.03.2013 7:46        


tanovi u hladovini Radničke ulice, u kojoj je zadržan stari put od makadama, bile su, zbog blizine keja i Dunava, najtraženije u Novom Sadu. I, mada su najskuplje, nekretnine koje se ovde prodaju, nikada ne idu ispod cene. Pa čak ni sad, kad ne mogu da se prodaju.

NS: Cene pale, ali stanove više niko ne kupuje

- U Radničkoj ulici retko se i nađe neka nekretnina za prodaju, jer oni koji tamo kupe stan, u najvećem broju slučajeva ne odustaju tako lako od njega - kaže za Ivana Šarić iz agencije za promet nekretninama ”NS group”.

Najskuplji oglašeni stanovi trenutno su u Ulici Avgusta Cesarca, u Radničkoj i na Trgu mladenaca. Pojedini prodavci, kaže Šarićeva, zanemaruju krizna vremena, pa stanove oglašavaju i po 1.800, čak i za 2.000 evra po kvadratu.
To je možda i najbolja lokacija za stanovanje u Novom Sadu. Međutim, do sada je bilo pravilo da čim se pojavi neki stan na prodaju u ovom delu grada, brže-bolje se i proda.

Sada to više nije slučaj i to je najbolji pokazatelj koliko je stala prodaja nekretnina. Prodavci čekaju mesecima.

Čak se, kaže ona, i stanovi u najjeftinijim delovima grada, kao što su Satelit i Stara Detelinara, prodaju teško. Tamo se stanovi prodaju i za 700 evra po kvadratu, u samom centru grada i u elitnim stambenim kompleksima, skuplji su dva do tri puta.

- Prodaju se jedino oni stanovi koji se daju mnogo ispod cene, jer je prodavcu hitno - kaže Šarićeva.

- Stala je prodaja i onih stanova koji su jeftiniji a treba im dodatno uređenje, jer ljudi nemaju novca da ga renoviraju. Mislim da je u poslednjih nekoliko godina, trenutno najlošija situacija sa prodajom nekretnina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ekonomska kriza nekretnine stanovi prodaja stana kupovina stana cena stanova cene stanova novi sad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana