EUR 118,99 USD 100,60 CHF 102,47

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 24.11.17. :: 119.3689 rsd

Tekst objavljen: 18.12.2012 10:36        


Kompanija farbi, Pantone, prognozirala je koje su to boje enterijera "in" ove sezone, a s obzirom na raznolikost svako će pronaći barem jedno trendi rešenje za sebe.

Opremanje stana: 10 trendi boja za vaš enterijer

Boja je itekako važna u dizajniranju i opremanju prostora, a svake godine se menjaju nijanse kojima dekorateri ne mogu odoleti. Ukoliko preuređujete svoj dom, možda je baš neka od ovih preporučenih boja savršena za vas.

1. Tamnosmeđa

Smeđa boja, odnosno French Roast, ime je dobila upravo zbog kafe uz koju mnogi vole da provode svoja jutra. Budući da je reč o tamnoj nijansi, zagarantovana je elegancija u prostoru, posebno ako ovu boju kombinujete sa neutralnim stvarima i bojama.

2. Boja meda

Prekrasna žuto-narandžasta nijansa predstavlja bogato i elegantno uređenje. Ukoliko ne znate uz koju boju da je kombinujete savetuje se upravo gore navedena tamnosmeđa, kao i jarko narandžasta, jer će ih ova boja ublažiti a prostor neće izgubiti svoju elegantnost.

3. Jarko ružičasta

Od svih boja, ova će najviše odgovarati pripadnicama lepšeg pola. Ženstvena, ali ne dečija može vas asocirati na lepe uspomene iz detinjstva. Možda je najbolje ako je uklopite kao sekundarnu boju u prostoriji ili okrečite samo pojedine delove površina.

4. Jarko narandžasta

"Tangerine Tango" najavljena je kao trendi boja koja je postala toliko omiljena da će se sigurno na listama naći još koju sezonu. Ova boja je najbolja varijanta za izradu luksuznih tkanina, pozadina, pribora za jelo ili otkačenog nameštaja.

5. Plavo-zelena

Zamislite primorsko mestašce na mediteranskoj obali sa svojom plavo-zelenom vodom i mirisom soli. Umirujuće deluje na šemu boja, pa je izvrsna zamena za klasične dečije sobe u plavoj boji.

6. Žuto-zelena

Osvežava bilo koji zapušten i tmuran prostor. Možete je kombinovati sa belom i trunčicama roze čime ćete dobiti savršenu prostoriju.

7. Plava

Još jedna boja koja nas podseća na morske lepote, a deluje opuštajuće i smirijuće. Prema najavama, u svetu mode i dekora dugo će se zadržati na vrhu zbog lakog uklapanja s ostalim.

8. Titanijum siva

Srebrnkasta i blaža titanijum nijansa prostoru će dati poseban duh. Štaviše, dizajneri najviše favorizuju ovu boju. Najbolje se kombinuje sa jarko ružičastom ili žuto-zelenom bojom.

9. Bledo ljubičasta

Podstiče kreativnost, dok istovremeno ima umirujući efekat podsećajući nas na polja lavande.

10. Svetloružičasta

Neutralna boja koja deluje kao da je neko u belu dodao samo malo roze čarobne prašine i mrvicu bež boje. Ukoliko niste tip za dominantne boje, a smeđa i plavo-zelena nisu vaš izbor, svetloružičasta će zadovoljiti sve vaše zahteve.

Ostavi komentarPovezane teme:
kvalitet života stanovanje krečenje opremanje stana