Tekst objavljen: 06.09.2012 9:10        


Malo pripreme i nekoliko mera opreza pre nego što se bacite na sledeći projekat mogu vam uštedeti novac i sprečiti da neke radove u kući ne morate obavljate iznova.

Priprema - garancija za uspešno renoviranje

Ne preskačite pripremu

Ključ za uspeh u bilo kom poslu je dobra priprema. Ako nameravate da uređujete svoj dom uvek dobro razmislite o stvarima koje su vam potrebne pre nego što počnete sa popravkama. To ne uključuje samo pripemu odgovarajućeg alata i pribora koji vam je potreban već i zaštitu okolnog prostora na kome radite.

Pobrinite se da dobijete potrebne građevinske dozvole

Poslednja stvar koju neko želi je da uloži vreme i trud u renoviranju stana samo da bi saznali da sve to mora biti srušeno jer nemate dozvolu. Saznajte pravila i propise vezano za građevinske dozvole kada je renoviranje ili gradnja u pitanju i potrudite se da ih pribavite pre nego što počnete sa projektom.


Pobrinite se da uposlite profesionalca

Ne dopustite da vam popravke instalacija, vodovoda ili kućnih aparata obavljaju osobe koje nisu kvalifikovane za taj posao. Loš električar može jeftino da vam promeni par žica, ali da istovremeno napravi problem u instalacijama koji ćete skupo platiti. Isto važi i za vodovod ili za kućne aparate.

Ne ignorišite sigurnost

Važno je da se držite ovog pravila bez obzira kako bile “male” popravke koje radite u kući. Mere poput zaštitnih naočara, rukavica i isključivanje prekidača trajaće samo nekoliko minuta, ali vam može spasiti život ili stan od velike katastrofe.

Nemojte štedeti na zaštiti pločica

Možete potrošiti puno vremena i novca na postavljanje lepih pločica u kuhinji ili kupatilu, ali ako ih loše zalepite ili ne stavite dovoljno fuge između njih zid može apsorbovati vodu, prljavštinu i ostale nečistoće.

Ne zaboravite podlogu

Laminatnim podovima potrebna je podloga za gotovo bilo koju površinu na koju se postavljaju. Ne samo da ćete se na taj način zaštiti od vlage, već će vam pomoći i u zvučnoj izlolaciji stana naročito ako živite u zgradi. Pri postavljanju parketa takođe se pobrinite za podlogu. Ona će omogućiti da parket lepo legne. Podlogu nemojte zaboraviti ni prilikom postavljanja pločica u kupatilu. Mrežica u cementu može biti dobra potpora za pod.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pločice renoviranje ušteda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana