Tekst objavljen: 24.03.2013 14:00        


Tejlor Mor, kanadski preduzetnik je oglasio na prodaju svoju kuću sa dve spavaće sobe u mestu Alberta tražeći za nju 450.000 kanadskih dolara ili odgovarajući iznos u virtuelnoj moneti Bitcoin, koja se koristi kao alternativno platno sredstvo i koja vredi oko 47 kanadskih dolara

Revolucija: Prodaje kuću za virtuelne pare Bitcoin

- U planu imam nekoliko projekata koje želim da realizujem, a za to će mi biti potrebno mnogo Bitcoina - rekao je on i dodao da je njegova porodica kada je saznala za njegovu nameru bila šokirana.

Mor nije hteo da javnosti saopšti više detalja osvom poduhvatu, jedino se nada da će njegov potez ovu alternativnu valutu više afirmisati u javnosti.

Za razliku od ostalih moneta, Bitcoin ne izdaje nijedna centralna banka ili centralizovana državna ustanova, prvi put se pojavila 2009. godine i bila povezana na globalnu računarsku mrežu koja podržava ovaj vid alternativnog plaćanja i njihove korisnike.

Ljudi stvaraju novac učestvovanjem u mreži u kojoj - na primer rešavaju komplikovane matematičke probleme koristeći kompjuter, pa to zapravo liči na jednu vrstu kviza, a sve veći broj veb prodavnica i onlajn firmi prima Bitcoin kao platežno sredstvo.

Ovaj virtuelni novac se može zameniti za pravi, kao i da se koristi za finansijske transakcije koje su teške za praćenje, što korisnicima daje veći nivo privatnosti od uobičajenog načina plaćanja.

Moneta je prihvaćena i od strane Vikiliksa i ostalih veb sajtova koje primaju donacije, a radi se o instant vidu plaćanja kod koga su provizije za transfer novca jako male.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
internet trgovina internet prodaja online trgovina online prodaja virtuelni novac prodaja stana bitcoin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana