Tekst objavljen: 19.04.2013 11:50        


Bogati Rusi masovno kupuju nekretnine u Hrvatskoj i Sloveniji, a najviše su zainteresovani za Opatiju, Dubrovnik, Bled i Bohinj. Najjeftinije nekretnine koje su prešle u ruske ruke koštale su 140.000 evra, a postoji interes i za kuće i objekte vredne nekoliko miliona evra.

Rusi kupuju masovno kuće po Hrvatskoj i Sloveniji

Deo Opatije u kojem su luksuzne vile i apartmani gotovo je isključivo u posedu Rusa. Slično se događa i sa slovenačkim Bledom, ali i mestima na slovenačkom primorju.

Ako je suditi po kupcima iz Rusije, kriza ne postoji, kažu u hrvatskim i slovenačkim agencijama. Agenti za nekretnine iz Slovenije i Hrvatske redovno obilaze sajmove u Rusiji, a veći deo propagandnog materijala sada je napisan isključivo na ruskom. Zašto i ne, kada kvadrat luksuznog stana na Jadranu, primera radi u Dubrovniku, sada prelazi 5.000 evra, a ima nekretnina gde je cena kvadrata viša i od neverovatnih 10.000 evra.
Za razliku od Evropljana, koji mere svaki evro i pokušavaju da prođu što povoljnije, za Ruse, a u poslednje vreme i Ukrajince, ništa nije preskupo. Njima je najvažnije da su kuće i stanovi uz more, novije gradnje i savremeno opremljene. Za cenu se često uopšte ne pita.

- Stanovi i kuće se kupuju zbog letnjeg odmora. Ponekad više meseci u tim nekretninama žive supruge sa decom, dok “glava porodice” radi u Rusiji ili negde u svetu - kažu u slovenačkoj agenciji “Rialiti klab”. - Mali je broj onih koji su se stalno naselili u Sloveniji.

Na Jadranu Rusi traže samo najbolje, često i kuće koje imaju astronomske cene, više i od onih na Azurnoj obali.

U agencijama tvrde da odluku o kupovini donose - u petnaest minuta! Odlučuju se da pazare čak i kada moraju da na sebe preuzmu rizik sređivanja papira. Najbolje prolaze advokati, koji za Ruse obave sve potrebne poslove upisa u zemljišne knjige.

Najčešće se kupovina obavlja preko preduzeća koje Rusi otvaraju u Hrvatskoj i Sloveniji, jer kao fizička lica ne mogu da kupuju nekretnine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bogataši jadran rusi skupe nekretnine najskuplje kuće cena nekretnine luksuzne nekretnine more slovenija Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana