Tekst objavljen: 10.05.2013 10:10        


Kamatne stope na zajmove mogu da padaju u oblasti stambenog kreditiranja, kao i kod kredita za koje smo obezbedili finansiranje iz međunarodnih kreditnih linija, kaže Ivica Smolić, predsednik izvršnog odbora Komercijalne banke.

Stambeni krediti u Srbiji mogu biti jeftiniji

Pogledajte kompletnu ponudu stambenih kredita


On navodi da je "već došlo do pada kamatnih stopa za zajmove poljoprivrednicima, kako individualnim proizvođačima tako i preduzećima čija je pretežna delatnost poljoprivreda, a upravo zahvaljujući našoj saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KFV".

Smolić kaže i da se nivo problematičnih kredita smanjio kao posledica otpisa, prodaje potraživanja i restrukturiranja zajmova, odnosno produženja rokova otplate klijentima.

- Ne treba da nas zavara taj pad stope problematičnih zajmova, i da kažemo da nam je privreda u boljoj kondiciji, i da su preduzeća koja su imala kašnjenja uspela da vrate svoje kredite. Naprotiv, treba da smo još obazriviji i da gledamo šta smo to sve radili proteklih pet godina, jer računi upravo sada stižu - dodaje on.

Komercijalna banka ne prodaje svoja teško naplativa potraživanja od privrednika, kaže Smolić i objašnjava da su "kroz poslovnu politiku definisali da nećemo raditi prodaju potraživanja iz razloga odgovornosti i postojećeg reputacionog rizika".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nenaplativi krediti otplata duga kašnjenje u otplati banka banke krediti stambeni krediti stambeni kredit Komercijalna banka iciva smolić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana