Tekst objavljen: 01.02.2013 15:30        


Da društvene mreže mogu biti i te kako korisne, pokazao je primer ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, koji je brzo reagovao na informaciju koju je pročitao na Tviteru i rešio problem koji su stanovnici naselja Stepa Stepanović imali sa subvencionisanim kreditima.

Stepa: Dinkić našao problem na Tviteru i rešio ga

A sve je počelo kada su građani tokom novembra 2012. kupili stanove u naselju Stepa Stepanović, po uslovima koje propisuje Uredba o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012, a koja podrazumeva minimalno učešće korisnika kredita od pet odsto i kredit države u visini od 20 odsto.

Ćosić navodi da je na prostoru bivše kasarne “Stepa Stepanović” u toku izgradnja 44 objekta sa 4.616 stanova. - Do jula 2013. očekuje se završetak svih objekata i prateće infrastrukture i useljavanje svih stanara, što je oko 13.000 ljudi – kaže Ćosić.
Međutim, početkom januara ove godine, javnost je obaveštena da je 30. decembra 2012. godine stupila na snagu nova Uredba za 2013. godinu, sa dosta nepovoljnijim uslovima nego što je to bila Uredba iz 2012. godine.

Po novoj Uredbi minimalno učešće korisnika kredita je deset odsto, a Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) će kreditirati maksimalno do deset odsto od ukupne vrednosti nepokretnosti.

- Pozivaju nas da dođemo u banke i potpišemo nove ugovore kako bi se naši zahtevi iz 2012. mogli tretirati po novoj Uredbi – pojašnjavaju forumaši.

Po pomoć “odlaze” na Tviter i ostavljaju poruku ministru privrede Mlađanu Dinkiću, koji se o problemu detaljno informisao na forumu Stepa.

- Vrlo brzo je reagovao i, što je najvažnije, rešio problem. Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita objavila je da svi zahtevi podneti do kraja 31.12. 2012 se obrađuju po staroj Uredbi iz te godine – kaže Ivan Ćosić sa foruma Stepa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Mlađan Dinkić Stepa Stepanović voždovac kupovina stana krediti uz subvenciju države subvencionisani stambeni krediti NKOSK

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana