Tekst objavljen: 08.05.2013 15:51        


Od 1. maja putnici u taksi vozilima ne bi trebalo više da se zbog vrućina preznojavaju tokom vožnje. Odlukom gradskih vlasti sva taksi vozila moraju da imaju klima uređaje. Takođe, već dva meseca na beogradskim ulicama ne bi smeli da taksiraju ni automobili koji nemaju evro 3 motor, što znači da su proizvedeni pre 2000. godine.

Beogradski taksisti merkaju "fiće" i "dačije"

Procene su da je na ulicama od 800 do 1.000 problematičnih automobila, koji nemaju ili klimu ili evro 3 motor.

- Želimo da pokrenemo inicijativu da njihovim vlasnicima država omogući da po povoljnijim cenama i na rate kupe "fijat 500". Nadamo se da će nas grad podržati u ovom zahtevu jer je kriza i taksisti ne zarađuju toliko da glatko mogu da kupe novija kola - kaže Milivoje Armuš iz Beotaksija.

U Beogradskom taksiju kažu da, takođe, pregovaraju da članovi njihovog udruženja na povoljniji način zamene stare automobile.

- Između ostalih razgovaramo sa Dačijom da naši taksisti direktno od njih po povoljnim uslovima i na rate mogu da kupe vozila i da ih to košta jeftinije nego kada u bankama uzmu kredit - objašnjava Milan Bojić iz Beogradskog taksija.

U nekoliko navrata su beogradski taksisti, članovi raznih udruženja, imali prilike po povoljnijim uslovima da pazare automobile na kredit. Svojevremeno je to bio slučaj sa "jugo floridom", a zatim sa "dačijom logan".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Beograd taxi taksisti taksi fijat fijat automobili srbija srpski fijat srpski fića 500l dacia dačija kupovina automobila novi automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana