Tekst objavljen: 12.05.2013 10:00        


Kompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) počinje izvoz automobila "500L" za Sjedinjene Američke Države, a prvi kontigent od oko 3.000 vozila uskoro kreće iz luke Bar ka luci u Baltimoru.

Kao nekad "jugo": Srbija izvozi "fiće" u Ameriku

Planirano je da prvi brod s automobilima za američko tržište u Baltimor stigne oko 23. maja, dok će na obalu Kanade, u Halifaks luku, brod s vozilima uploviti oko 26. maja.

VIDEO>> Reklama za "500L":


Izvozom prvog kontigenta Srbija posle 22 godine ponovo izvozi vozila u SAD.

Serijska proizvodnja automobila "500L" za američko tržište počela je u martu. FAS u ovoj godini planira proizvodnju od 110 do 150 hiljada automobila, kao i plasman vozila na više od 100 tržišta u svetu uključujući, osim američkog, region Azije i Pacifika.
- Automobilska industrija jedna je od najzaslužnijih grana što je izvoz Srbije u prvom tromesečju ostvario rast od 22 odsto i u martu dostigao istorijski rekordnu vrednost od 857 miliona evra na mesečnom nivou - navode u Ministarstvu.

Zahvaljujući izvozu modela fijat 500 L, kao i izvozu auto-komponenti proizvedenih u više od 150 fabrika širom zemlje, automobilska industrija postala je najbrže rastuća industrijska grana, sa učešćem od čak 20 odsto u ukupnom srpskom izvozu.

- Ove godine od Fijata i njegovih dobavljača Srbija može da očekuje oko dve milijarde evra prihoda od izvoza. Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) u ovoj godini planira proizvodnju od 110 do 150 hiljada automobila - navodi se u saopštenju Ministarstva.

VIDEO> Pogledajte kako je "jugo" reklamiran u SAD:

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
srpski fijat fijat automobili srbija fijat Fiat 500l fabrika automobila automobilska industrija izvoz automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana