Tekst objavljen: 27.09.2012 7:47        


Vozači automobila japanskih marki „honda“, „tojota“ i „leksus“ najmanje koriste garanciju zbog kvara, pokazalo je istraživanje u Velikoj Britaniji. Među polovnim vozilima koja se najmanje kvare, i tako donose najveću uštedu vlasniku, na prvom mestu je „honda sivik“, koja je proglašena za najpouzadaniji automobil već sedam godina zaredom.

Najpouzdaniji polovnjaci: Očekivano - "japanci"

Izveštaj specijalizovanog automobilskog magazina iz Velike Britanije „Vat kar“ pokazuje da će se tek svaka deseta honda pokvariti u periodu od godinu dana od prve kupovine. Iza ovog vozila po broju prosečnih kvarova nalaze se „tojota“ i „leksus“, čiji vlasnici takođe mogu bezbrižno da voze.

Dok japanski automobili dominiraju među top-deset najpouzdanijih „polovnjaka“, vozila skupljih brendova između tri i deset godina starosti - padaju na testu izdržljivosti. Među njima se najlošije pokazao „lend rover“, čijih čak 71 odsto automobila ima bar jednu posetu servisu svake godine.
- Pouzdanost automobila je, iz godine u godinu, sve važnija vozačima, naročito u ova teška vremena, kada ne mogu svi da priušte sebi česte popravke kod majstora - kaže Čez Halet iz „Vat kara“.

- Ipak, veliko je iznenađenje da nekoliko veoma skupih brendova nije pouzdano kako se to očekuje.

Najčešće greške i poteškoće koje se tokom godina javljaju kod „polovnjaka“ su mehanički problemi i kvarovi sa kočnicama. Oni obuhvataju čak 28,5 odsto razloga za odlazak kod majstora u prvih nekoliko godina vožnje.

Takođe, zbog problema sa elektrikom u proseku 24,3 odsto vozača polovnih automobila prinuđeno je da odšlepa na popravku svog „ljubimca“.

Najjeftiniji za popravku pokazao se „ševrolet“, čiji novi delovi i majstorski rad u proseku staju malo više od 200 britanskih funti. S druge strane, najskuplje je popravljati „porše“, za šta je potrebno izdvojiti i do 623 britanske funte prosečno po automobilu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
automobili polovnjaci polovan automobil kvar na automobilu japanski automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana