Tekst objavljen: 10.09.2013 13:59        


I na najvećem automobilskom tržištu u Evropi, u Nemačkoj, prodaja polovnih vozila doživljava „bum“. I najveći „igrači“ poput BMW grupe, Mercedes-Benca i Folksvagen grupe na razne načine su se uključili u tržište polovnih vozila prodajući ih preko svojih dilerskih mreža.

Ni Nemci više ne kupuju nove, jagma za polovnjacima

Tako je, na primer, za polovna vozila Mercedes-Benca moguće dobiti, za samo 15 minuta, finansijsku podršku, kredit ili lizing Dajmler bankinga.

VOLE LUKSUZ

ViŠe od polovine mladih vozača radije kupuje polovno luksuzno vozilo premijum brenda nego novo, iako ima dovoljno novca, pokazuju istraživanja u Nemačkoj. I oni se radije odlučuju da pazare automobil preko dilerske mreže nekog od premijum brendova nego od privatnih vlasnika, iako su ti automobili skuplji.
Razlog za okretanje tržištu polovnih vozila je najniži nivo prodaje novih automobila od ujedinjenja dve Nemačke. Vrednost odobrenih kredita i lizing ugovora na tržištu „polovnjaka“ prošle godine je porasla za 10 odsto, na više od osam milijardi evra, a u ovoj se očekuje još snažniji rast.

Skoro sedam miliona vozila je prošle godine „izmenilo“ vlasnike, što je najviše u poslednjih deset godina i dvostruko više od prodaje novih automobila.

Da bi sačuvao korak, Folksvagen je od aprila pokrenuo „Leasingboerse“, aplikaciju na veb-stranici na kojoj se nude kompanijski „dobro očuvani“ automobili.

U borbi za svakog kupca kompanije se utrkuju i u tome ko će budućem vlasniku „polovnjaka“ ponuditi što više. Počevši od garancije i podrške prilikom osiguranja, pa do toga da se, poput Dajmlera, kompanije odlučuju i na takozvani kar-šer.

Naime, Dajlmer ima projekat „Car2go“ u kojem nudi, u 20 gradova u sedam zemalja, 7.300 „smartova“ (dvoseda) koji mogu da se iznajme bukvalno za minut.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana