Tekst objavljen: 19.09.2013 8:30        


Iskustvo vozača pokazuje da je gorivo natočeno u nekoj od susednih zemalja, znatno kvalitetnije od onog koje se prodaje u Srbiji. Poslednja kontrola pokazala je da trećina proveravanih pumpi toči loše gorivo.

Pumpe toče loše gorivo, za popravku automobila i 700 evra

Poslednjom inspekcijskom kontrolom ustanovljeno je da su 22 od 70 proveravanih pumpi, prodavale gorivo lošeg kvaliteta. Nije saopšteno o kojim pumpama je reč, ali će se to znati kada policija i sudovi završe svoj deo posla.

Načelnik Odeljenja za tehnički nadzor Ministarstva trgovine Slaviša Petković kaže da su MUP-u prijavili saznanja o derivatu koji je mogao da izazove "katastrofalne posledice" na benzinskim stanicama.

Šteta postoji i za vozače kojima zbog lošeg goriva propadaju pumpe, dizne, filteri na automobilima, kažu majstori. Događa se i da neki delovi izgore, kao vozaču koji je popravku platio 700 evra.

Majstor u auto servisu u Beogradu Miodrag Marković kaže da se događa da se prilikom konstatacije kvara ustanovi da su u samom rezervoaru od mnogo lošeg goriva izgorela creva, da su postala trula, a da je auto star dve, tri godine.

- Uopšte nije naivno sipati takvo gorivo zato što su posledice baš velike i skupe. Kod benzinskih agregata recimo može nešto da se sredi do 8.000, 10.000 dinara, kod dizel varijanta čak ide i do 100.000 dinara popravka takvih problema - objašnjava Marković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana