Tekst objavljen: 26.03.2013 13:10        


Gotovo da nema posetioca Salona automobila koji se nije raspitivao za novi Fijatov „nacionale" i pod kojim uslovima može da ga kupi. Tokom sajma aktuelna je ponuda za kupovinu na kredit sa godišnjom kamatom od 1,99 odsto, rokom otplate od šest godina i mesečnom ratom od 112,51 evra.

Rata za "fiću” na šest godina 112, učešće 3.270€

Vladimir Miladinović iz banke Kredi agrikol kaže da je učešće za “nacionale” 3.270 evra. Ostatak duga od 7.630 može se platiti na 72 rate pa tako rata iznosi 112,51 evro.

Sigurno je da su kupci zadovoljni uslovima kupovine, ali ne i uvoznici. Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova je održala “tihi protest” zbog odluke Vlade da uvede subvencije za kupovinu “fijata 500L”, pa su tako promoterke od 14 do 15 časova nosile bele majice sa natpisom "I ovaj automobil je mogao biti 3.000 evra jeftiniji”.
- Za celokupni period otplate vratićete 470 evra kamate. Ne morate da razmišljate o obradi u auto-kući jer je besplatna, nema održavanja računa, menice ne postoje, kreditni biro nemate, kao ni prevremenu otplatu - kaže Miladinović.

Na štandu “Fijata” kažu da su zadovoljni interesovanjem i da isporuka vozila traje najviše mesec dana. Standardna verzija ima šest vazdušnih jastuka, manuelnu klimu, templomat, prednje električne podizače.

Postoje i dva paketa opreme koji se mogu poručiti, oba su po 850 evra, a ne vežu jedan drugi. Jedan sadrži radio tač skrin, elektropodizače prozora, kožni volan, ručicu menjača, a spoljašnji paket sadrži parking senzore, aluminijumske felne.

Ipak, i pored subvencije države vredne 14 miliona evra, "fijat 500 L" koštaće više u Srbiji nego u salonima automobila u inostranstvu. Naime, članovi Srpske asocijacije uvoznika navode da "fijat 500 L“ sa istim motorom i sličnim paketom opreme košta u Češkoj i Slovačkoj 10.680 evra.

Da ironija bude veća, u cenu srpskog “fiće“ u Češkoj uračunata je i carina, porez i transport iz Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fijat automobili srbija fijat Fiat 500l kupovina automobila prodaja automobila novi automobili srpski fijat srpski fića

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana