Tekst objavljen: 08.08.2013 12:00        


Rumunski proizvođač povećao je tržištni udeo u Velikoj Britaniji, a rast prodaje zabeležen je i u Nemačkoj i Francuskoj. Dačija je u prvih sedam meseci 2013. godine povećala tržišni udeo u Velikoj Britaniji sa 0,6 na 0,63 odsto.

Rumunska Dačija ređa uspehe u zapadnoj Evropi

U periodu januar - jul u toj zemlji registrovano je 8.297 vozila marke Dacia, čime se ovaj proizvođač našao na 19. poziciji od ukupno 38 marki automobila, pokazuju podaci Udruženja proizvođača i prodavaca vozila u Britaniji, a prenosi rumunski nedeljnik Biznis rivju (Business Review).

U julu je u Britaniji ukupno registrovano 1.303 automobila rumunskog automobilskog brenda, a u junu 1.829 primeraka.

Dacia je u prvih sedam meseci 2013. bila uspešna i na tržištima Nemačke i Francuske. Prodaja u Nemačkoj porasla je za 6,3 odsto, na 27.601 automobil, dok je u istom periodu broj novih registrovanih vozila te marke u Francuskoj skočio za 8,6 odsto, na 54.610 vozila.

Porast prodaje na tri najveća tržišta automobila u EU poklapa se sa lansiranjem nove generacije modela Logan / Sandero / Stepway.

Iz svog logističkog centra u gradu Mioveni, u Rumuniji, Dacia je od 2005. izvezla više od dva miliona vozila, navode zvaničnici te kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobilska industrija fabrika automobila prodaja automobila automobil dacia dačija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana