Tekst objavljen: 08.04.2013 7:00        


Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) započela je izvoz "fijata 500L" u Veliku Britaniju. Kako navode u toj kompaniji, proizvodnja modela "fijat 500L" namenjenog tržištu Velike Britanije je počela i prva vozila su tokom marta izvezena na to tržište.

"Srpski fića" osvaja i Britaniju, na redu Amerika

Direktor Fijat automobila Srbija Antonio Ćezare Ferara je nedavno rekao da je počela i proizvodnja automobila "500L" namenjena američkom tržištu, gde bi prodaja trebalo da krene krajem juna ili početkom jula.

Kompanija Fijat automobili Srbija osnovana je 2008. u parterstvu sa Vladom Srbije, gde italijanska kompanija ima 67 odsto vlasništva, a Vlada Srbije 33 odsto.
Kako navode u toj kompaniji, početak prodaje (proširene) verzije modela "fijat 500L" sa sedam sedišta predviđen je za drugu polovinu ove godine.

U Fijatovoj fabrici automobila u Kragujevcu, prema najavama, sutra će biti uvedena i treća smena zbog povećanja proizvodnje.

Kompanija Fijat automobili Srbija ranije je najavila da će zbog povećanog obima proizvodnje i planova za izvoz zaposliti više od 600 radnika.

Fijat je od jula prošle godine, kad je počela proizvodnja u Kragujevcu, proizveo i izvezao 43.000 automobila "500L".

Prema rečima Ferare, plan je da ove godine bude proizvedeno 110.000 do 150.000 automobola, a proizvodnja će zavisiti i od toga da li će biti ugovorena bescarinska prodaja Ruskoj Federaciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
izvoz automobila fabrika automobila Fiat 500l srpski fića fijat fijat automobili srbija srpski fijat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana