Tekst objavljen: 03.10.2013 8:45        


Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) proslavila je godinu dana proizvodnje modela "fijat 500L", a generalni direktor kompanije Antonio Čezare Ferara rekao je da su u ovoj godini postignuti izvanredni rezultati i da je zadovoljan prodajom tog modela u Srbiji, kao i na drugim tržištima.

"Srpski fića" slavi prvi rođendan, izvoz 1,1 mlrd. evra

On je rekao da je u Srbiji prodato oko 2.000 automobila i da u kompaniji veruju da će prodaja u Evropi i SAD biti na planiranom nivou.

Fabrika Fijat automobila Srbije (FAS) u Kragujevcu za devet meseci ove godine izvezla je automobile za ukupno milijardu i 136 miliona evra i na prvom je mestu liste najvećih domaćih izvoznika koju je u četvrtak objavilo Ministarstvo finansija Srbije.

Italijansko-srpska kompanija Fijat automobili Srbija je, prema podacima ministarstava finansija i privrede, najveći srpski izvoznik, a prema poslednjim zvaničnim podacima, do početka jula izvezeno je oko 80.000 automobila "500L". Cena modela sa pet sedišta i dizel motorom je 13.650 evra, dok je za "500L treking" sa benzinskim motorom potrebno izdvojiti 13.900 evra.
Ferara je rekao da je zahvaljujućim novom modelu industrija automobila u Srbiji zauzela značajno mesto i da je FAS sa 3.000 radnika jedan od najvećih poslodavaca i stranih investitora u Srbiji.

- Sve vreme smo verovali u naš tim i dobar i kvalitetan proizvod - rekao je Ferara i podsetio da 1,2 milijarde evra uloženo u opremanje fabrike u Kragujevcu.

Komercijalni direktor kompanije "Fiat automobili Srbija" Džeri Klark podsetio je da je distribucija prvih modela Fijata 500 L počela u septembru prošle godine i da je najpre počela prodaja u Srbiji i Italiji a onda i na drugim tržistima u Evropi i šire.

Danas se, kako je kazao, Fijat 500 L može videti u više od 100 zemalja, pa samim tim, predstavlja globalni automobil.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana