Tekst objavljen: 21.04.2013 16:00        


Zahvaljujući odličnoj prodaji "fijata 500 L" italijanski gigant je u martu uspeo da zauzda pad prodaje, ali i da sa 80.700 prodatih vozila svoj tržišni udeo na Starom kontinentu poveća na šest odsto.

Srpski fića vlada evropskim tržištem automobila

Ovakvi rezultati su posebno značajni u situaciji kada se na evropskom tržištu proizvođači grčevito bore za svakog kupca, jer je prodaja novih automobila u strmoglavom padu. Na tržištu EU u martu je, naime, prodato 10,3 odsto manje novih automobila.

"Fijat grupa" može da se pohvali i sjajnim rezultatima prodaje svoja dva najluksuznija i najprestižnija brenda "ferarija" i "maseratija". Samo u martu u Evropi je 493 srećnika selo za volan ovih "aždaja".
Sa prodatih 154.000 vozila u prva tri meseca ove godine Fijat je zabeležio rast prodaje od pet odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kragujevački "fijat 500 L" je najprodavanije vozilo u svom segmentu, a modeli "500" i "panda" su u samom vrhu A segmenta.

U segmentu malih MPV vozila, "fijat 500 L" je lider po prodaji i zauzima skoro četvrtinu tržišta. Preciznije - 17,7 odsto. Tržišni udeo modela "500" i "panda" u A segmentu je dostigao 13,6, odnosno 12,8 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kupovina automobila prodaja automobila novi automobili fabrika automobila 500l Fiat srpski fića fijat srpski fijat fijat automobili srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana