Tekst objavljen: 07.11.2012 16:16        


Proizvođač iz Volfsburga će se od 2015. godine uključiti u tržište jeftinih automobila sa novim brendom. Prvo će se pojaviti limuzina sa četvoro vrata i cenom od 6.000 evra, a u Evropu će stizati iz fabrika u Indiji ili Kini.

VW u poteri za Dačijom oživljava Vartburg (Darkone/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

Prema podacima, u svetu se godišnje proda više od osam miliona automobila jeftinijih od 10.000 evra - ili 13 odsto od ukupne prodaje. I, to nije kraj, jer su povoljni automobili sve traženiji.

Auto Bild saznaje da će se u ranoj fazi razvoja pojaviti tri modela sa tri nivoa cene: četvorovratna limuzina će koštati oko 6.000 evra, karavan neće biti skuplji od 7.000 evra, dok će se komforni i praktični MPV nuditi za 8.000 evra. Naravno, u cenu nisu uključeni ni klima-uređaj, ni ESP, ni vazdušni jastuci, već je važno da se obezbedi što niža cena koja će "odzvanjati" u glavama potencijalnih kupaca.
Klasičan primer je Dačija koja je od 2004. godine 17 puta povećala svoju prodaju!

Do sada, najveće tržište je Kina na kojem se godišnje plasira 3,8 miliona sa cenom nižom od 10.000 evra. Dalje slede Indija sa 1,1 milionom automobila i Rusije sa 900.000 automobila. Evropa je sa 400.000 vozila (tri odsto ukupne prodaje) na kraju skale.

Međutim, situacija bi uskoro trebalo ozbiljno da se promeni, jer u igru želi da se uključi i Folksvagen koji cilja da postane proizvođač broj jedan.

Proizvođač iz Volfsburga je spreman da oživi zaboravljeni brend Vartburg, s tim što se automobili ne bi proizvodili u Nemačkoj, već u Indiji ili Kini.

Plan je da se novi modeli prodaju preko već postojeće mreže, a da se veća pažnja posveti prodaji preko interneta, kako bi se troškovi i marže maksimalno smanjili. Prvi model sa Folksvagenovim genima i oznakom Vartburga ili nekog drugog, novog brenda, možemo da očekujemo već krajem 2015. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
wartburg vartburg VW Volkswagen Folksvagen automobili jeftini automobil

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana