Tekst objavljen: 08.04.2013 11:50        


Zima je definitivno najgore godišnje doba za sve automobile. Zimi je limenom ljubimcu potrebno posvetiti više pažnje nego obično. Pogledajte popis najčešćih kvarova i savete automehaničar.:

Znate li šta je zima uradila vašem automobilu?

Kvarovi koji se najlakše otklanjaju

U kategoriju brzo otklonjivih kvarova svakako ulaze vrlo česti kvarovi akumulatora zbog hladnoće. Niske temperature nepogodno utiču i na brisače, koji se zamrzavaju za šoferajbnu i tada često dolazi do kvara na motoru brisača koji 'pregore' zbog opterećenja.

Problem sa odmagljivanjem stakla

Majstor Nikola iz servisa Rubor podseća da se tokom zime često javljaju vozači koji imaju problema sa odmagljivanjem stakala, a razlog za to je najčešće voda u filteru za vazduh, zbog čega kroz ventilatore sve vreme cirkuliše vlažan vazduh.

Šta ste upropastili korišćenjem ručne kočnice

Prilikom parkiranja nakon duže vožnje vozači često povlače ručnu kočnicu pa se zbog hladnoće vazduha i vrućih diskova kondenzuje vlaga i dolazi do smrzavanja pakni za diskove. Prilikom sledeće vožnje vozač kreće na silu i dolazi do pucanja pakne. Trudite se da ručnu kočnicu koristite što ređe.

So nagriza aluminijumske delove

Majstor Nikola naglašava da je vrlo važno u prvom suvom periodu nakon zime dobro oprati ceo automobil od prljavštine i soli. Zbog soli često propadaju sistemi za rashlađivanje, a vozači to primete tek kad krene sezona paljenja klime u automobilu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bezbednost na drumu kvar na automobilu zima vozači vožnja automobili automobil

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana