Tekst objavljen: 24.05.2016 15:20        


Za 10 radnih mesta u IKEA robnoj kući u Bubanj potoku, nakon završenog konkursa, prijavilo se 3.491 ljudi, saopšteno je iz te komanije, iz koje poručuju da će do kraja jula odabrati nove kolege, dok će u junu raspisati konkurs za nove poslove u toj firmi. 

3.491 prijava za posao u Ikei, novi konkurs u junu

Građani su se najviše interesovali za poziciju menadžera za odnose sa kupcima, za koju je stiglo 719 prijava, a pokazali su zanimanje i za sektore ljudskih resursa i dizajna enterijera za koje je stiglo 358, odnosno 355 prijava.

Najviše prijavljenih je, kako je i očekivano, bilo iz Beograda, uz povećano interesovanje i iz drugih gradova u Srbiji, dok je za svaku poziciju konkurisalo i po nekoliko kandidata iz inostranstva.

Proces odabira novih kolega koji će raditi u IKEA robnoj kući nastavlja se telefonskim intervjuima nakon kojih sledi dodatna selekcija kandidata koji ce biti pozvani na razgovor uživo.

Završni krug, u koji će ući po nekoliko kandidata za svaku poziciju, uključivaće tzv. "Ašešment Centre" odnosno specijalizovano testiranje.

Direktorka za ljudske resurse za jugoistočnu Evropu u Ikei Aleksandra Triantafyllidou zahvalila se svima koji su se prijavili i poručila da će tokom odabira u fokusu biti vrednosti potencijalnih kolega.

"Tražimo kolege kojima je zajedništvo i timski rad način na koji vole da rade, koji su skromni ali imaju jaku snagu volje. Takođe, tražimo one koji će davati dobar primer kolegama i koji znaju da vode računa o troškovima. Očekujemo da se proces selekcije kandidata završi do kraja jula za najveći deo oglašenih pozicija", rekla je ona.

U saopštenju je navedeno da će Ikea već početkom juna oglasiti još nekoliko pozicija za sektore hrane, logistike i nabavke a sledeći veći talas zapošljavanja predviđen je za septembar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
konkurs za posao posao Ikea

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana