Tekst objavljen: 06.05.2016 9:02        


Jubilarni, 60. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće održan od 16. do 20 maja ove godine na Beogradskom sajmu pod pod sloganom "Jak puls". 

60. Međunarodni sajam tehnike počinje 16. maja

Ovaj sajamski jubilej obeležava se zajedno sa 160. godišnjicom rodjenja Nikole Tesle, coveka koji je, ne samo u tehničkom smislu, zauvek osvetlio ljudsku civilizaciju, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Na više od 15 hiljada kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora, okupiće se više od 500 učesnika iz gotovo svih evropskih zemalja, ali i sa drugih kontinenata.

Gotovo polovinu čine direktni strani izlagači, medju kojima i neki kljucni promotori tehničko-tehnološkog razvoja današnjeg sveta.

Biće predstavljeni dominantni tehničko-tehnološki trendovi, prvenstveno u sektoru industrijskih tehnologija, procesne tehnike, telekomunikacija, logistike, elektroenergetike, elektronike, saobracaja, brodogradnje, klimatizacije, grejanja i hladenja, materijala, opreme za profesionalne i naučne svrhe...

Koncepcijski akcenat je, kako se dodaje, na inovativnosti, inovacijama i novim tehnologijama, na "fabrikama buducnosti" i industrijskoj automatizaciji, elektroenergetici i energetskoj infrastrukturi.
Izalagači su najavili više od 100 inovacija, noviteta, premijera ili ekskluziviteta - od onih u oblasti "klasičnih" CNC, obradnih, laserskih ili senzorskih tehnologija, preko softverskih ili upravljačkih alata, pa do inovativnih rešenja i patenata upotrebljivih u svakodnevnom životu, pre svega u oblasti komunikacija.

Sajam će obogatiti brojne nacionalne i grupne izložbe - Austrije, Češke Republike, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, regionalnih privrednih komora Valjeva i Požarevca i drugih.

Takodje će biti nastavljen prošlogodišnji izuzetno uspešan italijansko-srpski poslovno-stručni skup, koji će ove godine biti posvećen unapredenju ekonomske saradnje Srbije i Italije u domenu razvoja i primene novih proizvodnih tehnologija, sa posebnim fokusom na preduzetništvo u oblasti preradjivačke industrije.

Sajam tehnike biće otvoren svakog dana od 10 do 18 časova, pojedinačne ulaznice koštaće 300 dinara, grupne 200, za djake i studente stručnih tehničkih škola 100 dinara, a parking za putničke automobile plaćaće se 100 dinara po satu.

1 komentar

  1. User image
    nenad 11.05.2016 13:40

    lepo

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
tehnika Beograd sajam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana