Tekst objavljen: 10.07.2019 11:53        


U Službenom glasniku Srbije objavljeno je radno vreme civilnih aerodroma u našoj zemlji. Pored beogradskog i niškog prvi put se na spisku našao i nedavno otvoreni Aerodrom Morava kod Kraljeva

Aerodrom u Kraljevu radi sredom od 12 do 14h

Međutim, za razliku od Nikole Tesle koji radi non-stop i Konstantina Velikog, koji radi šest dana u nedelji, Morava će prema planu koji važi do novembra za civilni saobraćaj biti otvorena sredom, i to samo na dva sata - od 12 do 14 časova.

"Radimo na razvoju aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i otvorili smo civilno-vojni aerodrom Morava kod Kraljeva, tako da danas Srbija, odnosno njeni građani, imaju čak tri aerodroma", rekla je premijerka Ana Brnabić.

Tako je premijerka Srbije nekoliko dana nakon svečanog otvaranja aerodroma Morava najavila funkcionisanje vazdušnog civilnog saobraćaja u Srbiji. I nije ništa netačno rekla. Aerodrom Morava i jeste uvršten u plan letenja. Ali samo sredom, i to dva sata -od 12 do 14.

"Objavljivanje ograničenog radnog vremena je regulatorna stvar. Oni ne mogu da objave radno vreme koje aerodrom i sadašnje službe zaista ne mogu da opsluže", kaže urednik portala Tango Six Petar Vojinović.

Vojinović kaže da radno vreme nije toliko bitno koliko to koje će kompanije sletati na Moravu. On smatra da ovaj aerodrom jedinu šansu ima u ceni opsluživanja, ali ne isključuje da će mu Nikola Tesla biti konkurencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Ima konkurenciju. Geografski, veoma je blizu beogradskog aerodroma, koji je u teoriji veliki hendikep Moravi da on može da zaživi. Jer, Beograd je veoma blizu. Ono što je moguće da se dogodi i to ne bih isključio, jeste dolazak "lou kost" avio kompanija koje će da "zabodu" zastavicu i rezervišu svoje prisustvo", objašnjava urednik portala "Tango Six".

Aerodrom Morava je i zvanično dobio međunarodnu licencu. Ali, avioni tipa Boing 737 ni u predviđeno radno vreme, a to je sredom od 12 do 14 sati, neće moći da sleću, jer pista nije u potpunosti spremna. Trenutno je moguće da sa Morave saobraćaju samo ATR modeli aviona.

Na aerodromu je trenutno zaposleno 37 radnika, uglavnom iz Kraljeva i Čačka. Radnici su, kako smo saznali, prošli osnovnu obuku na aerodromu u Nišu, ali im tek predstoji dodatna obuka, kako bi dobili zvanične sertifikate.

1 komentar

  1. User image
    aleks 21.07.2019 11:35

    ali ne svake srede, nadam se, da se ne "prerade"...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aerodrom Kraljevo Aerodrom Morava radno vreme avio saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana