Tekst objavljen: 27.01.2020 14:55        


Akcijama Ikarbusa na Beogradskoj berzi ponovo će moći da se trguje, što je rezultat sprovedenog unapred pripremljenog plana reogranizacije (UPPR)

Akcije Ikarbusa ponovo na berzi

Deonicama, kojih je 2,9 miliona, trgovaće se od danas, a njihova indikativna vrednost je 50 dinara, dok će buduća cena zavisiti od ponude i tražnje.

"Ikarbus je bio u teškoj finansijskoj situaciji, sa gubitkom većim od kapitala, pa su akcije izgubile vrednost, a novom emisijom deonica smo pokušali da izvršimo reprogram duga, da bar deo naših dugovanja pređe u vrednosne papire i da to bude neka zdrava osnova za buduće poslovanje", pojasnila je direktorka pravnih i opštih poslova Tamara Barišić.

Ikarbus je završio sprovođenje UPPR tokom jeseni prošle godine, a akcije su upisane u registar nešto pre toga.

"Ovo je nova, prva emisija akcija i ponovo je na tržištu hartija od vrednosti kako bi svi naši akcionari mogli da trguju", rekla je direktorka pravnih i opštih poslova i dodala da su konverzijom duga u kapital ranija dugovanja namirena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Najveći akcionar Ikarbusa je Republika Srbija sa 26,9 procenata vlasništva, slede Fond za razvoj, banke, i neki raniji poverioci čiju su dugovi pretvoreni u kapital.

2 komentara

  1. User image
    veselin 27.01.2020 18:03

    sta vrede akcije kad nemamo papir da smo mali akcionari samo neznam cega novi pocetak
    i da se jos zna ranici su na prinudnom odmoru plate nem opste i nedaju a i socijalni program
    nije odobren od strane vlade republike srbije.

  2. User image
    lola 25.02.2020 13:01

    Potpuna laz Kinezima je omogucena dokapitalizacija preko 49 provenata , akcije malih akcionara otete i unistene time tj obezvredjene u toj masi, Kinezi su paravan za besplatno otimanje placa prostora gde je fabrika jer je uz autoput sa svim infra strukturom Fabrika ne radi plate ne primaju u tisini otimacinaVreme ce pokazati sta se valja uza brega ali duga istorja Ikarbusa je ovim zapecacena na najruzniji nacin

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije ikarbusa tamara barišić ikarbus Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana