Tekst objavljen: 20.08.2016 11:32        


Akcije američke društvene mreže Twitter skočile su danas na vest da ta kompanija pregovara o tome da njeni striming sadržaji budu dostupni putem Apple televizije. 

Akcije Twittera porasle zbog pregovora sa Apple-om

Akcija Twittera porasla je 6,58 odsto, na 20,82 dolara, u podnevnom trgovanju na Njujorškoj berzi, prvi put od početka januara ove godine kada su deonice Twittera dostigle maksimalnih 20 dolara, prenosi agencija AFP.

Rast vrednosti akcija usledio je nakon što je "Njujork tajms" objavio priču, pozivajući se na izvore upoznate sa dešavanjima, da Twitter ispituje potencijal jedne aplikacije za Apple TV uređaje koja omogućava onlajn emitovanje sadržaja na televizijskim ekranima.

Twitter i Apple su odbili da za AFP prokomentarišu pisanje američkog dnevnog lista.
Društvena mreža sa sedištem u San Francisku, intenzivira svoju video ponudu uživo.

Periskop, koji je u vlasništvu Twittera, omogućava ljudima da emituju uživo sve što žele, tako da socijalna mreža poznata po slanju jedne poruke za više primalaca sklapa sve više poslova za striming emitovanje događaja.

Twitter i NBA liga su prošlog meseca najavili sporazum o onlajn striming sadržajima, ali ne sa utakmica, za korisnike te društvene medijske platforme.

Ranije ove godine, Twitter je postigao dogovor sa Naconalnom fudbalskom ligom o strimingu američkih fudbalskih utakmica četvrtkom uveče, a takođe su reprodukovali sadržaj sa teniskog turnira u Vimbldonu.
Sporazum sa Apple-om omogućio bi Twitteru da njegove video emisije stignu i do najvećih ekrana u američkim domovima, da proširi broj korisnika i poveća potencijal prihoda.

Onlajn video je jedna od najnovijih inicijativa društvene mreže da ojača svoju platformu u svetlu stagnacije broja korisnika i uporniih finansijskih gubitaka.

Akcija Twittera je izgubila dve trećine vrednosti u odnosu na istorijski rekord od 73,31 dolar, na kom je bila u decembru 2013. godine, nekoliko nedelja nakon debija te kompanije na Wall Street-u sa inicijalnom javnom ponudom (IPO) ceni od 26 dolara po akciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije apple twitter

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana