Tekst objavljen: 19.06.2015 11:59        


Kremlj smatra da je preuranjeno razmatrati učešća Rusije u rešavanju dužničkih problema Grčke jer iz Atine nisu stigle odgovarajuće inicijative, izjavio je pres sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov, komentarišući predstojeći susret šefa Ruske države Vladimira Putina s premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Ako Grčka zatraži, Rusija je spremna da pomogne

"Da bi se razmotrilo takvo pitanje, potrebno je, pre svega, čuti neke predloge ili inicijative naših grčkih partnera. Hajde da prvo sačekamo pregovore", rekao je portparol Kremlja.

On je ukazao da je apstraktno razmatrati nepostojeće primedbe ili sugestije, preneo je Tas.
Ranije danas je potpredsednik vlade Rusije Arkadij Dvorkovič rekao da je Rusija je spremna da razmotri pitanje pružanja finansijske pomoći Grčkoj.

"Mi ćemo podržati svaku odluku (za rešavanje grčke dužničke krize) koju predlože Grčka i naši evropski partneri. Prioritet za nas su investicioni projekti i trgovina sa Grčkom. Ako je potrebna finansijska podrška, mi ćemo razmotriti to pitanje", izjavio je Dvorkovič u intervjuu televizijskom kanalu Raša tudej (RT).

"Nama je prioritet stabilna Evropa i stabilna Grčka. Podržaćemo na sve moguće načine razrešenje grčke finansijske krize", dodao je vicepremijer.
Prema njegovim rečima, u Evropi mnoge zemlje žele da se sankcije Rusiji ukinu što je pre moguće i Grčka je među njima.

"Te zemlje razmišljaju o biznisu, o sopstvenoj ekonomiji, a ne o politici. Verujemo da je to konstruktivan pristup", kazao je Dvorkovič.
On je dodao da Rusija sada vodi konsultacije sa takvim zemljama, a ne sa vodećim zemljama Evrope koje ne žele da nastave ekonomski dijalog.

Za danas je zakazan sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, prenela je agencija Tas i podsetila da je u četvrtak zamenik ministra finansija Sergej Storčak izjavio da se Grčka nije obraćala ruskom ministarstvu finansija za finansijsku pomoć i da Rusija nema za to resurse u budžetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka rusija rusija i grčka pomoć grčkoj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana