Tekst objavljen: 23.02.2015 7:50        


MOSKVA, 8. februara (Tanjug) - Kineski internet trgovac Aliekspres, koji posluje u okviru Alibaba grupe, planira da prodaje u Kini robu proizvedenu u Rusiji, preneo je Tas.

Alibaba planira da prodaje ruske proizvode u Kini

MOSKVA, 8. februara (Tanjug) - Kineski internet trgovac Aliekspres, koji posluje u okviru Alibaba grupe, planira da prodaje u Kini robu proizvedenu u Rusiji, preneo je Tas.
Kako je rekao direktor za razvoj poslovanja Aliekspresa u Rusiji i Zajednici Nezavisnih Država (ZND) Mark Zavadskij, sada se vode pregovori s ruskim partnerima. U Kini postoji veliko interesovanje za kvalitetne strane proizvode. Ruski proizvodjači imaju potencijal da zauzmu prostor izmedju (skupe) evropske robe i jeftinije kineske, ukazao je on.
Pregovori se vode, kako s proizvodjačima, tako i sa trgovcima, uključujući i velike državne mreže, objasnio je Zavadskij novinarima.
Detalji projekta se još razradjuju, ali postoji ideja da se on realizuje na kineskoj onlajn trgovačkoj platformi Tmal Golobal, koja takodje pripada Alibabi.
Na primer, na Tmalu je registrovan američki trgovac Kostko (Costco), drugi u svetu posle Volmarta (Wal-mart), kazao je Zavadski.
On je upozorio da nemaju svi proizvodjači operativne i finansijske mogućnosti da izadju sami na kinesko tržište. To zahteva odredjena ulaganja. Trgovac može da obuhvati nekoliko proizvodjača i da zajedno izadju na to tržište.
Alibaba grupa je kineski holding, koji radi u oblasti internet trgovanja. Grupa ima sopstveni sistem za elektronsko plaćanje Alipej (alipay), a upravlja i internet prodavnicama Taobao.com i Aliekspres i Tmail.com.
Ranije je Aliekspres potpisao sporazum o saradnji s ruskim prevoznikom SPSR ekspres, koji će biti korišćen za dostavu robe Aliekspresa. Očekuje se da će centrar primati do 20.000 narudžbina mesečno, a rok isporuke će biti šest do osam dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana