Tekst objavljen: 19.04.2019 11:50        


Američki onlajn trgovac Amazon smanjuje obim poslovanja u Kini, najavljujući zatvaranje internet trgovine, koja je teško držala korak s konkurencijom poput Alibabe i JD.coma.

Alibaba prejak, Amazon se povlači iz Kine

Rojters je prvi objavio planove Amazona da do sredine jula zatvori maloprodajnu platformu u Kini, kako bi se usredsredio na unosnije poslove prodaje inostrane robe i usluga u oblaku.

Potrošači će od 18. jula na Amazon.cn umesto ponude kineskih trgovaca moći videti ponudu Amazonove globalne trgovine, navodi BBC.Amazon.cn nastao je na temeljima kineske trgovine knjiga, muzike i videa Joyo.com, kog je Amazon kupio 2004. godine za 75 miliona dolara i promenio mu ime tri godine kasnije.

Kompanija se teško nosila s konkurencijom dominantnih igrača poput JD.coma i Alibabinog Tmalla.Povlačenje s tržišta druge ekonomije sveta vremenski se poklopilo s velikim Amazonovim ulaganjima u Indiju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iz Amazona su najavili da će u internet trgovinu u toj zemlji uložiti 5,5 milijardi dolara. Konkurencija u Indiji biće im lokalna kompanija Flipkart, koja je prošle godine pokrenula hindsku verziju svoje mobilne web stranice i aplikaciju za pametne telefone, kako bi privukla milione novih korisnika u toj zemlji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
amazon se povlači iz kine kina alibaba amazon kupovina online

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana