Tekst objavljen: 16.06.2020 15:45        


Na osnovu usmene instrukcije grčke vlade od sinoć u 23 sata omogućen je nesmetan ulazak građana Srbije u Grčku, i to samo preko graničnog prelaza Promahonas između Grčke i Bugarske, izjavio je za N1 ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević

Ambasador Srbije u Atini: "Naši turisti mogu da uđu u Grčku, ali, za sada, samo preko Bugarske"

Spasojević je podsetio da je grčka vlada donela odluku da počev od 15. juna omogući ulazak u zemlju turistima iz Bugarske, Rumunije i Srbije, te da je granični prelaz Promahonas, kao što je i bilo najavljeno, otvoren sinoć u 23 sata po lokalnom vremeno.

"Na osnovu usmene isnstrukcije vlade u Atini, srpski turisti ulaze nesmetano od 23 sata. Veliki su redovi, veliki broj ljudi iz Srbije, Rumunije i Bugarske se uputio ka Grlkoj, i zasad srpski turisti nesmeteno ulaze bez testiranja i obaveznog karantina. Vrše se samo nasumični testovi slučajnim uzorkom", kazao je Spasojević.

Podsetio je i da je Severna Makedonija dozvolila tranzit sprskim turistima preko svoje teritorije, ali da je i dalje velika nepoznanica zašto grčke vlasti nisu omogućile ulazak našim državljanima preko graničnog prelaza Evzoni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Spasojević je poručio da Srbija čini sve da se otvori granični prelaz Evzoni, kao i da se omogući ulazak turista iz Srbije preko aerodroma u Solunu i Atini.

Kako je rekao, očekuje se da vlada u Atini uskoro u službenom glasnioku objavi formalnu odluku o dozvoli za ulazak turista iz Srbije, a do tada je na snazi usmena instrukcija koja važi isključivo za granični prelaz Promahonas, između Srbije i Bugarske.

"U ovom trenutku čekamo formalnu odluku i njeno objavljivanje u službenom glasniku. Do tada ne možemo biti sigurni do kada će biti na snazi usmena isntrukcija. Svim našim građanima bih preporučio uzdržanost i da prate vesti i šta će objavljivati naša ambasada i Ministarstvo spoljnih poslova. Kad dobijemo pisanu odluku i ona bude objavljena, onda ću moći sa potpunom sigurnošću da kažem da mogu da krenu i nesmetano uđu u Grčku", rekao je Spasojević.

Naglasio je da je o tome razgovarao sa više grčkih ministara i da je dobio čvrste garancije da će formalna odluka biti doneta brzo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dušan spasojević ulazak u grčku Grčka srpski turisti otvaranje granica letovanje grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana