Tekst objavljen: 10.09.2020 14:55        


Pomoć od 1.200 dolara, koju je američka vlada namenila građanima sa nižim primanjima u vreme korona krize, greškom je stigla i na adrese oko 130 Austrijanaca

Amerikanci greškom poslali državnu pomoć Austrijancima

Prema navodima državne televizije ORF, najmanje 108 čekova američkog Ministarstva finansija sa potpisom predsednika Donalda Trampa već je unovčeno u austrijskim bankama.

Manfred Barnrajter, 73-godišnji penzioner iz Austrije, jedan je od onih koji je dobio novčanu pomoć iz Amerike.

Barnrajter je rekao da je i njegova supruga dobila ček, iako nemaju ni prebivalište u Americi, niti državljanstvo te zemlje.

"Otišli smo u banku gde nam je rečeno da će da provere da li je to zaista tako. Tri dana kasnije, novac nam je bio na računu", ispričao je Barnrajter koji je prvobitno posumnjao da je žrtva prevare.

Priznaje da se u početku osećao loše što je uzeo novac, ali je kasnije došao do zaključka da je to ništa u odnosu na sumu koja se troši za lobiranje u SAD, prenosi RT.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Barnrajter je naveo da trenutno nema nikakve veze sa SAD, ali napominje da je davno nekoliko godina radio tamo i da bi to mogao da bude razlog što je dobio američku pomoć.

Ipak, njegova supruga nikada nije kročila u Ameriku, dodao je on.

Paul Kajzer iz banke u Lincu navodi da je najverovatnije u pitanju administrativna greška, ukazujući na raniji propust kada je iz Amerike stiglo više od milion čekova na adrese osoba koje su preminule, prenosi portal Politiko.

Austrijanci, po svemu sudeći, nisu jedini koji su greškom dobili čekove iz Amerike.

Prošlog meseca, nekoliko hiljada ljudi koji su boravili u SAD na osnovu privremene radne vize, takođe su dobili čekove. Mnogi od njih su ih unovčili u svojim zemljama, uključujući Brazil, Indiju, Kinu, Kanadu, Nigeriju i Južnu Koreju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
greškom poslali pomoć državna pomoć pandemija SAD Austrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana