Tekst objavljen: 18.03.2016 11:07        


Nagrada Automobil godine u Srbiji dodeljena je danas na sajmu automobila BG CAR SHOW u četiri kategorije, a osvojili su je "Opel Astra", "Skoda Superb", "Volvo XC90" i "Fiat Tipo".  

Automobili godine - Astra, Superb, Volvo i Fiat Tipo

Ove godine su titule dodeljene u četiri kategorije: automobilu čija je maloprodajna cena do 15.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti sa svim dažbinama), automobilu sa maloprodajnom cenom većom od 15.000 evra, vozilu iz SUV/crosover kategorije i automobilu koji je uvoznik/prodavac kandidovao po kriterijumu Best Buy (najbolja kupovina).

Asocijacija automobilskih novinara Srbije i Asocijacija uvoznika vozila i delova prvi put u ovoj godini su zajednički organizovali izbor "Automobila godine 2016. u Srbiji".

Za učešće u ovogodišnjem izboru je bilo prijavljeno 17 vozila iz svih kategorija.
Osnovni kriterijum za učešće u izboru bio je da je vozilo novitet koji se na srpskom automobilskom tržištu pojavio u periodu od marta 2015. do 31. januara 2016.

To je podrazumevalo da učesnik u izboru ima potpuno novu ili značajno izmenjenu platformu, koja bitno utiče na poziciju automobila na tržištu odnosno da bude nova generacija postojećeg modela.

Za kategoriju Best Buy presudan kriterijum je bio odnos cene i onoga što se za nju dobija, pa su medju kandidatima mogla da budu i vozila nešto starije produkcije, saopštila je Asocijacija automobilskih novinara Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Fiat Tipo škoda opel Volvo međunarodni sajam automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana