Tekst objavljen: 22.01.2016 15:04        


Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva" najavilo je da će narednih dana organizovati blokadu rada banaka u nekoliko gradova u Srbiji.

B92: "Efektiva" najavila Blokiramo banke

Time će izraziti nezadovoljstvo što Vlada Srbije nije predložila mere kojima bi se olakšala otplata kredita u švajacarskim francima. Akcija će biti sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Ivanjici i Požegi.

U saopštenju "Efektive" navedeno je da će se korisnici kredita u francima okupiti na protestu u Beogradu 7. februara.

U Srbiji je u francima zaduženo oko 21.000 građana, koji imaju teškoće u otplati dospelih rata od sredine januara 2015. godine, kada je švajcarska valuta naglo ojačala posle ukidanja pariteta franka prema evru.

Vlada Srbije je formirala radnu grupu koja je predložila rešenje kako da se pomogne građanima koji su zaduženi u francima.

Predlog Ministarstva finansija je da banke određenim kategorijama dužnika ponude reprogram duga, pre svega samohranim majkama, onima koji su kredit koristili da kupe prvi stan i osobama sa invaliditetom.

Članovi "Efektive" su nezadovoljni predloženim rešenjima i njihov zahtev je da se omogući konverzija kredita u francima u evre po paritetu koji je važio na dan dobijanja kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
krediti u švajcarcima građani Srbije blokada banke efektiva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana