EUR 117,52 USD 106,54 CHF 109,75

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 27.01.20. :: 117.5205 rsd

Tekst objavljen: 10.10.2019 12:55        


BAS a.d. zakazao je vanrednu sednicu Skupštine akcionara za 29. oktobar, a na njoj će se, između ostalog razmatrati predlog kreditnog zaduženja za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu

BAS uzeo kredit od 12 miliona: gradnja nove autobuske stanice u Beogradu se pomera sa "mrtve tačke"?

Kako se navodi u prilogu i materijalu za sednicu, predloženo je da se kredit u iznosu od 12 mil EUR podigne kod Komercijalne banke.

- Imajući u vidu činjenicu da je između Grada Beograda i BAS a.d. zaključen Ugovor o zajedničkoj izgradnji autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, kojim je definisano da Grad Beograd obezbeđuje lokaciju, a da je BAS a.d. investitor koji će u potpunosti finansirati izradu neophodne projektne i tehničke dokumentacije i finansirati izgradnju kompleksa nove integrisane autobuske stanice, a sve u rokovima koji obezbeđuju nesmetanu realizaciju započetih strateških projekata u Gradu Beogradu, neophodno je obezbediti finansijska sredstva za realizaciju ugovorenih i planiranih poslovnih aktivnosti. S obzirom na visinu potrebnih finansijska sredstva, ona se ne mogu obezbediti iz redovnog poslovanja BAS-a i neophodno je da se sredstva obezbede iz kredita - navodi se u materijalu.

Kako piše, visina kreditnog zaduženja predstavlja više od 30% knjigovodstvene vrednosti ukupne imovine BAS-a iskazane u poslednjem godišnjem bilansu stanja i saglasno odredbama Zakona o privrednim društvima predstavlja raspolaganje imovinom velike vrednosti.

- U skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji, kao i Zakonom o tržištu kapitala, u obavezi smo da izvršimo reviziju finansijskih izveštaja za 2019. godinu - piše u materijalu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nova autobuska stanica blok 42 autobuski saobraćaj Beograd novi beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana