Tekst objavljen: 07.02.2023 12:10        


Beograd će, nakon naredne sednice Gradske skupštine kada bi trebalo da se ispune svi formalno-pravni uslovi, početi sa kontrolom i naplatom karata u gradskom prevozu posredstvom novoformiranog preduzeća, najavio je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić na Radio-televiziji Srbije

"Beograd preuzima naplatu karata u javnom prevozu"


Grad raskida ugovor sa firmom „Kentkart“, a posao kontrole i naplate karata preuzima preduzeće koje smo formirali pred Novu godinu, kazao je Šapić.

Prema njegovim rečima, u gradu postoje izvesni „duboki sistemi“ koji nemaju veze sa političkim strukturama, već je reč o ljudima kojima se ne isplati da gradski prevoz bolje funkcioniše, da red vožnje bude optimalniji, da se tačno zna koliko se benzina sipa, a koliko realno potroši.

Učiniću sve da zaštitim i Beograd i Beograđane od takvih ljudi i da uvedem red gde god to budem mogao, rekao je Šapić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dodao je da bi na sednici trebalo da se nađe i odluka da se u svim ulazima zgrada postave monitori na kojima će građani moći da se informišu o najznačajnijim radovima i o promeni režima saobraćaja.

Kako je istakao, nakon rekonstrukcije Savski kej će biti uređen i biće sređena sva tri nivoa – uz Savu, središnji zeleni pojas i poslednji gde je biciklistička staza i šetalište.

Ugovori sa onima koji su izlicitirali trebalo bi da budu potpisani u februaru, projekat dovođenja infrastrukture je gotov, građevinska dozvola za nju je spremna, uskoro krećemo sa izvođenjem radova, kazao je Šapić i dodao da će na dnevnom redu naredne sednice biti i usvajanje plana za drugi deo priobalja.

Nada se, kako kaže, da će čitavo beogradsko priobalje u roku od godinu, godinu i po biti „onako kako treba da izgleda u ozbiljno uređenom gradu“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
javni prevoz gradski prevoz Beograd naplata karata aleksandar šapić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana