Tekst objavljen: 15.04.2015 11:49        


Za nepunih godinu dana, više od 30.000 srednjoškolaca dobilo je pristup globalnoj mreži koju koriste potpuno besplatno dok su u školi. 

Besplatan internet u oko 40 škola u 13 gradova Srbije

Sombor, Novi Sad, Beograd, Čačak, Niš samo su neki od gradova u kojima su škole prihvatile nove trendove i uključile moderne tehnologije u svoj sistem, a projekat je đacima omogućio da između časova potraže odgovore na internetu u školskim dvorištima, umesto u obližnjim kafićima, saopštila je kompanija "NovaTel" NT-WiFi, koja je pokrenula projekat "Besplatan internet u tvojoj školi".

U saopštenju se podseća i da je decembra 2014, u Četvrtoj beogradskoj gimnaziji, održana promocija projekta kojoj su prisustvovali i pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i Tanja Popović i Sonja Podunavac iz Skupštine Grada Beograda.

Fokus projekta je obezbediti samoodrživost koja podrazumeva finansiranje od strane privatnog sektora i drugih društveno odgovornih kompanija, a bez opterećivanja škola i ostalih državnih institucija, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
besplatan internet srednjoškolci pristup globalnoj mreži

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana