Zvanični kurs Evra za dan 24.09.21. :: 117.5784 rsd
Tekst objavljen: 21.11.2015 13:00        


Nova uredba o besplatnoj struji i gasu za ugrožene, kojom će biti otklonjeni nedostaci zbog kojih je postojeća uredba proglašena neustavnom, biće doneta do kraja novembra, najavila je državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović.

Besplatna struja i gasu za ugrožene

- Uredba je trebalo da bude i ranije doneta, ali je bitno da su sredstva na poziciji za energetski ugrožene kupce za iduću godinu u budžetu povećana za više od pola - rekla je Mirjana Filipović novinarima u Beogradu, na konferenciji o regionalnom tržištu električne energije.

Ona je dodala da će biti proširena i lista energetski zaštićenih kupaca, kao i pojednostavljene procedure za prijavljivanje, ali nije navela detalje.

- Sve je rađeno u saradnji sa Svetskom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom i zato ovaj proces malo kasni - kazala je Mirjana Filipović.

Ona je podsetila da nema prijema novih zahteva za energetski ugrožene kupce i da se samo postupa po zahtevima koji su već predati.

Prethodnu uredbu o energetski zaštićenim kupcima Ustavni sud je stavio van snage 1. oktobra.

Od tada se ne podnose ni novi zahtevi, a prema ranijim najavama iz Ministarstva energetike, nova uredba trebalo je da bude doneta do kraja oktobra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
EPS socialno ugroženi besplatna struja srtuja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana