Tekst objavljen: 05.11.2020 14:05        


Osnivač i glavni izvršni direktor Amazona Džef Bezos prodao je ove nedelje svoje akcije u kompaniji za više od 3 milijarde dolara

Bezos ove nedelje prodao akcije i opet zaradio ogroman novac

To su pokazali podaci američke Komisije za hartije od vrednosti, izveštava CNBC pozivajući se na portal Openinsajder.

Bezos je ubrzao prodaju svojih akcija u poslednjih godinu dana. U avgustu je prodao akcije Amazona vredne više od 3,1 milijarde dolara, a pre toga u februaru za više od 4,1 milijarde dolara.

Sa prodajom akcija ove nedelje, zaradio je od početka godine do sada više od 10,2 milijarde dolara, što je znatan skok u odnosu na 2019. godinu kada je od prodaje inkasirao 2,8 milijardi dolara.

Čak i posle najnovije prodaje, Bezos još uvek poseduje više od 53 miliona akcija Amazona u vrednosti od skoro 170 milijardi dolara, što ga čini najbogatijim čovekom na svetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On je ranije izjavio da će svake godine prodavati akcije za oko milijardu američkih dolara kako bi finansirao svoj startap za proizvodnju raketa Blu Oridžin.

Pored toga, šef Amazona je u februaru osnovao Fond za Zemlju od 10 milijardi dolara za borbu protiv posledica klimatskih promena, iz kojeg će se dodeljivati grantovi naučnicima, aktivistima i drugim ekološkim organizacijama.

Vrednost Amazona procenjena je na 1.6 biliona dolara, a od početka godine je skočila za više od 75 posto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bezos prodao akcije amazon džef bezos akcije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana