Tekst objavljen: 14.07.2019 17:00        


Bilo je mnogo razlika između Stiva Džobsa i Bila Gejtsa, što se tiče samog rada, ali i što se tiče načina na koji su se obraćali svojim zaposlenima i ljudima uopšteno. Ali iz Gejtsove perspektive –šta je to što je Džobs imao, a on nema?

BIL GEJTS je otkrio šta je to Stiv Džobs imao što on nema (a nije kreativnost)

Pa, Gejts je verovao da je Džobs genije kada je u pitanju „bacanje čini“ (casting spells). Blumberg izveštava da je Gejts u intervjuu za CNN priznao da je Džobs jednostavno radio stvari kao da je „sa drugog sveta“.

Rekao je: Bio sam kao manji čarobnjak, jer bi on (misleći na Džobsa) „izgovorio magične reči“ i ja bih video kako hipnotiše ljude, ali zato što sam ja manji čarobnjak, čarolije ne rade na meni.

Dakle, Gejts je govorio o tome da je Džobs stvorio verovanja da je Epl zaista poseban i da je sam Stiv Džobs poseban.

Takođe, Gejts je izjavio da nikada pre i posle Džobsa nije video nekoga sa takvom sposobnošću da pronađe talentovanu osobu i motiviše je.

Ali to je pre svega zato što su proizvodi koje je Epl stvorio pokrenuli ljude na „emotivnom nivou“, umesto da ih čine samo produktivnijim. Neki lideri imaju takav duh da ih drugi slede.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Imaju sposobnost da uvere ljude da oni zaista rade nešto drugačije od svih drugih, nešto što se neće lako zaboraviti. Neki kažu da Ilon Mask ima tu sposobnost, a da Mark Zakerberg nema.

Možda to ne može da se nauči. Možda su neki ljudi jednostavno rođeni sa tom sposobnošću, a drugi nisu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
epl stiv džobs Bil Gejts

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana