Tekst objavljen: 24.09.2021 15:10        


Kineska centralna banka objavila je da su sve transakcije povezane sa kriptovalutama nezakonite i da se moraju zabraniti, čime je poslat najsnažniji signal do sada u odlučnosti suzbijanja tržišta kriptovalutama

Bitkoin pao 5% posle današnje objave čelnika Kineske banke


Odluka kineskih vlasti odmah je uticala na cenu bitkoina čija je vrednost pala za oko pet odsto nakon objave kineskih vlasti.

Azijska zemlja zabranila je berzama kriptovaluta u inostranstvu da pružaju usluge kineskim investitorima putem interneta, precizirano je u saopštenju, prenosi Rojters.

Narodna banka Kine takođe je saopštila da će zabraniti finansijskim institucijama, platnim kompanijama i internet firmama da ojačavaju tržište kriptovalutama ipojačaće praćenje rizika od takvih aktivnosti.

Ubrzo nakon ovog saopštenja, cena bitkoina je pala za oko pet odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U 08.50 po srednjeevropskom vremenu digitalna valuta trgovala je na 44.902 američkih dolara, a u 09.27 pala je na 42.689. Otprilike sat i po nakon objave, prodaje se za manje od 42.500 dolara, prema podacima Koindeska. Cena ostalih digitalnih valuta, kao što suIks-RP i Etereumtakođe je pokazala značajan pad nakon kineskpg saopštenja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin kriptovalute zabrana kriptovaluta narodna banka kine kina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana