Tekst objavljen: 15.10.2016 16:00        


Više od 1,4 miliona mladih u Evropi našlo je posao tokom poslednje tri godine, a oko 900.000 više nije isključeno sa tržišta rada i iz obrazovnog sistema, što jer rezultat inicijative Evropske komisije "Garancije za mlade" (Youth Guarantee) i Pakta za mlade (European Pact for Youth), saopštio je Forum za odgovorno poslovanje. 

Biznis ključan za smanjenje nezaposlenosti mladih

Kako se navodi u saopštenju, Forum podržava angažovanje Evropske komisije (EK) na smanjenju broja nezaposlenih mladih širom Evrope i aktivan je partner u toj misiji.

Podseća se da je prošlo tri godine od kada je EK pokrenula inicijativu Garancije za mlade, sa ciljem da svakoj mladoj osobi omogući kvalitetnu ponudu za zaposlenje, kontinuirano obrazovanje, stručne prakse i treninge u okviru perioda od prva četiri meseca nakon što postanu nezaposleni ili napuste sistem formalnog obrazovanja.

U skladu sa tim načelom, Forum je inicirao dijalog na temu zapošljivosti mladih kroz organizaciju konferencije Pakt za mlade na kojoj je predstavljena ta inicijativa, a svi zainteresovani imali su mogućnost da se i direktno uključe.

Konferencija je održana u partnerstvu sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Beogradske otvorene škole.

Kako se navodi, Forum za odgovorno poslovanje prihvatio je smernice EU institucija pruža podršku evropskom Paktu za mlade (European Pact for Youth).

Inače, Pakt za mlade je zajedička inicijativa biznis sektora i lidera Evropske unije, iniciran od strane CSR Europe.

Njegov zadatak je da spaja predstavnike biznisa, obrazovnih institucija, EU institucije i mlade.

U saopštenju se ističe da Pakt poziva biznis sektor, socijalne partnere, obrazovne institucije, omladinske organizacije, javne i privatne organizacije za pronalaženje zaposlenja, učitelja, trenera, učenika i roditelja, kao i druge ključne aktere da razvijaju i učvrste saradnju kako bi podržali zapošljivost i socijalno uključivanje mladih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mladi zapošljavanje mladih posao za mlade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana