Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 23.01.2021 16:00        


Poslovni ljudi iz čitavog sveta, strani i domaći državljani koji u Srbiju dolaze zbog posla, na inicijativu Privredne komore Srbije, granicu mogu da pređu po pojednostavljenoj proceduri, drugačijoj od pravila koja važe za ostale putnike, saopštila je danas PKS

Biznismeni iz celog sveta mogu u Srbiju i bez PCR testa, ali moraju na testiranje kad dođu

Vlada Srbije je na inicijativu PKS stranim i domaćim državljanima koji iz poslovnih razloga dolaze u Srbiju omogućila da predju granicu uz prethodnu najavu Кomori, a da naknadno, u roku od 24 sata po ulasku u zemlju, pribave i dostave negativan brzi antigenski test na prisustvo virusa SARS-Cov-2, koji je izdala referentna laboratorija Republike Srbije.

"Srbija je, i u ovim okolnostima kada većina zemalja propisuje dodatna ograničenja, našla način da, uz uvažanje epidemioloških mera, poslovnim ljudima iz celog sveta, kompanijama ovde već prisutnim i onima koje dolaze zbog budućih poslova, pojednostavljenjem procedura za ulazak u zemlju, olakša poslovanje, uz podršku PKS u obavljanju potrebnih formalnosti", izjavio je predsednik PKS Marko Čadež.

Dodao je da poslovna putovanja i kontakti privrednika nisu stvar izbora, već potreba biznisa i izrazio nadu da će primer Srbije slediti i druge države, kako bi kompanije svuda u svetu, i u uslovima globalne zdravstvene krize, završavale poslove uz što manje troškova i gubitka vremena i iz pandemije izašle sa što manje posledica.

Po novim pravilima vlasnici, menadžeri i zaposleni u njihovim kompanijama koji nameravaju da iz poslovnih razloga dodju u Srbiju, a prilikom ulaska ne poseduju negativan RT-PCR test na virus SARS-CoV-2, koji je izdala referentna laboratorija države iz koje dolaze, ne stariji od 48 časova, treba da najave svoj dolazak PKS koja će o tome blagovremeno obavestiti graničnu policiju, kako bi im bio omogućen prelazak granice.

Oni će posle ulasku u Srbiju raditi brzi antigenski test u srpskoj referentnoj laboratoriji, dostaviti ga Кomori i ukoliko je negativan nastaviti planirane aktivnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Za najavu dolaska i sve potrebne informacije i podršku potrebno je da se obrate PKS 48 sati pre planiranog ulaska u Srbiju putem mejla inocovid19@pks.rs.

Zahtev koji se upućuje PKS treba da sadrži osnovne podatke o putniku, kratak opis poslovnih razloga ulaska u Srbiju, adresu na kojoj će boraviti.

Nove procedure neće se primenjivati na poslovne ljude koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije, a kojima je prethodnom odlukom omogućen ulazak u Srbiju bez PCR testa.

U Srbiji mogu ući i svi oni koji imaju negativan RT-PCR test na virus SARS-CoV-2, koji im je izdala referentna laboratorija države iz koje dolaze, ne stariji od 48 časova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
biznis pandemija pcr test Privredna komora Srbije strani biznismeni biznismeni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana