Tekst objavljen: 15.09.2016 14:21        


Blic vodeći dnevni list i informativni portal u Srbiji, u vlasništvu kompanijeRingier Axel Springer, 16. septembra slavi 20. rođendan. Jubilej će bitiobeležen specijalnim rođendanskim brojem na 52 strane koje je ilustrovaoMarko Somborac, autor popularnog Blic stripa.

Blic slavi 20. rođendan uz specijalni rođendanski broj

Blic je izdao više od 7.000 brojeva od lansiranja 1996. godine, ima prosečno 484.762 čitalaca dnevno i proda 87.159 primeraka prosečno svakog dana. Portal Blic.rs je vodeći informativni sajt u regionu sa prosekom od 22 miliona otvorenih stranica i 3,7 miliona poseta dnevno (izvor za print: IPSOS/Distribucija; internet: Google analytics, dnevni prosek januarjul 2016).

U proteklih 20 godina, Blic je izveštavao o svim značajnim događajima u oblasti politike, ekonomije i društva u zemlji i svetu, a njegova sportska rubrika je jedna od najpopularnijih. Kao vodeća medijska kompanija u regionu, Blic je prvi uveo koncept integrisane redakcije, koristeći najsavremenija tehnološka rešenja kako bi ponudio kvalitetne sadržaje svojim čitaocima.

Jelena Drakulić Petrović, generalni direktor Ringier Axel Springer Serbia: “Blic je sinonim izvrsnog, nezavisnog novinarstva koje čitalačkoj publici donosi sadržaje u skladu sa njihovim čitalačkim navikama. Uspešno sprovodimo naše strategije u oblasti videa i mobilnih platformi. Sve ovo ne bi bilo moguće bez izuzetne posvećenosti i profesionalizma naših novinara. Radujem se što ću slaviti sa njima i želim Blicu sve najbolje u narednih 20 godina.“

Marko Stjepanović, glavni i odgovorni urednik Blic.rs: “Verujemo da pružamo više od vesti: informišemo, pomažemo, zabavljamo, borimo se za prava građana, otkrivamo istinu i skrećemo pažnju na teškoće i teme o kojima drugi možda ne žele da govore. Verujemo u evropske vrednosti, a u skladu sa opredeljenjem Blica pridajemo poseban značaj tematici puta Srbije ka EU.“

Blic takođe pokazuje da je posvećen najugroženijoj deci u srpskom društvu i njihovim porodicama. Blic fondacija je od osnivanja sakupila više od 100 miliona dinara i pomogla više od 400 dece sa zdravstvenim i stambenim problemima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rođendani 20 godina blic

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana