Tekst objavljen: 13.03.2016 11:24        


Nemačka automobilska kompanija BMW je posebnom manifestacijom u Minhenu, obeležila 100. rođjendan, čime je počela slavljenička godina za ovu kompaniju. Na konferenciji za novinare, koja je prethodila proslavi, BMW je predstavio futuristički koncept automobila nazvan "vision next 100", kojim se, kako je saopšteno, najavljuje sledećih 100 godina kompanije.

BMW za 100. rođendan lansirao automobil budućnosti

"Kompanija se konstantno razvija i u pojedinim situacijama je samu sebe menjala. To će nastaviti da radi i u budućnosti", izjavio je predsednik BMW-a, Harald Kruger.

Reč je prvom od četiri ključna koncepta koje će ova kompanija predstaviti u ovoj godini, prenosi britanski list Telegraf.

Iako je stavljen akcenat na njegovu sposobnost automatskog upravljanja, "vision next 100" će takođe pružiti vozaču mogućnost da preuzme kontrolu.

Prema ocenama portala Motoring Research, automobil "vision next 100" sa četvoro vrata, i dizajniran pod uticajem hibridnog sportskog modela i8, pruža uvid u autonomne automobile, sa nultom emisijom štetnih gasova, koji će biti aktuelni u narednih 20 do 30 godina.

"Tokom procesa razvoja modela ''vision next 100'', glavni cilj nije bilo stvaranje autonomnog vozila, već visoko personalizovanog vozila koje u potpunosti zadovoljava svaku potrebu vozača", navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
100. rođendan auto budućnosti BMW auto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana