Tekst objavljen: 02.05.2022 12:00        


Novi kvartalni izveštaj kompanije Meta pokazuje da je broj dnevnih aktivnih korisnika porastao u prva tri meseca ove godine

Broj ljudi koji svakodnevno koriste Facebook ponovo raste


U prvom kvartalu ove godine, koji je završen u martu, broj dnevnih aktivnih korisnika ove gigantske društvene mreže porastao je na 1,96 milijardi sa 1,93 milijarde koliko su imali u prethodnom kvartalu, saopštila je kompanija juče.

Rast je bio veći i od onoga što je Volstrit očekivao, oko 1,95 milijardi.

U februaru je društvena mreža saopštila da je broj dnevnih aktivnih korisnika opao po prvi put u istoriji kompanije, zbog čega su njene akcije u jednom trenutku pale za više od 26 odsto.

Povećanje broja dnevnih korisnika sugeriše da Facebook, glavni pokretač Metinog reklamnog poslovanja, još uvek ima prostora za rast. Šira kompanija takođe poseduje foto i video aplikaciju Instagram, aplikaciju za razmenu poruka WhatsApp i druge usluge.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kombinovano, dnevni korisnici Meta usluga skočili su 6% u odnosu na prethodnu godinu na 2,87 milijardi. Facebook je prijavio 2,94 milijarde aktivnih mesečnih korisnika, što je ipak nešto manje od očekivanih 2,96 milijarde.

Rezultati dolaze u trenutku kada se zemlja pod nogama pomera društvenim mrežama. Ranije ove nedelje, Twitter, jedan od glavnih rivala Facebook-a, sklopio je dogovor vredan 44 milijarde dolara kojim će Elon Mask postati vlasnik ove društvene mreže.

Mask, najbogatija osoba na svetu, obećao je da će smanjiti moderiranje sadržaja na Twitteru, potez koji bi mogao da namami neke korisnike, a druge otuđi.

U svakom slučaju, i Facebook i Twitter žestoko su kritikovani u prošlosti zbog njihove (ne)mogućnosti moderiranja sadržaja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Facebook društvene mreže meta skok akcija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana