Tekst objavljen: 30.08.2018 16:00        


Sogelease (Soželiz) Srbija učvrstio je poziciju apsolutnog lidera na tržištu finansijskog lizinga u Srbiji, sa ukupno 41,7 miliona evra novih plasmana u prvoj polovini 2018. godine, što je rast od 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Broj zaključenih lizing ugovora u stalnom porastu

Tržišno učešće Sogelease u prvih šest meseci 2018. godine dostiže 21,2 odsto, a lidersku poziciju zauzima u finansiranju nabavke novih i polovnih putničkih i komercijalnih vozila, kao i poljoprivrednih vozila i mašina.

“Uspeh Sogelease je rezultat timskog rada zaposlenih koji prepoznaju specifične potrebe klijenata i pažljivo prate zahteve tržišta. Poverenje su nam ukazali klijenti iz svih oblasti poslovanja koji su imali potrebu za širenjem i unapređenjem poslovanja kroz finasiranje nabavke osnovnih sredstava“, izjavio je Boris Stević, predsednik Izvršnog odbora Sogelease Srbija.

Prema njegovim rečima, rezultati poslovanja Sogelease pored navedenog su i odraz sveukupnog rasta tržišta finansijskog lizinga u Srbiji i prednosti koje ovaj vid finansiranja nudi privredi, naročito malim i srednjim preduzećima, zbog jednostavnog procesa odobrenja, prihvatljivih rokova otplate i povoljnih kamata za investicije i ulaganja.

Sogelease, kao lider na tržištu finansijskog lizinga od 2015. godine, beleži konstantan rast u broju novozaključenih ugovora kao i u iznosu finansiranja. Od 2015. godine do danas finansirana je nabavka putničkih vozila u iznosu od 105 miliona evra, kao i komercijalnih vozila u ukupnom iznosu od 130 miliona evra.

U Srbiji, osnivač Sogelease je Societe Generale banka koja je tržištu na ovaj način ponudila usluge finansijskog lizinga, namenjene pravnim i fizičkim licima, preduzetnicima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
lizing lizing ugovori Sogelease Societe Generale

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana