Tekst objavljen: 17.11.2019 11:00        


Republička direkcija za imovinu i grad Pančevo potpisali su ugovor sa nemačkom kompanijom "Brose" o ustupanju 23 hektara zemljišta u severnoj industrijskoj zoni Pančeva. Ta porodična kompanija u novu fabriku investiraće 180 miliona

"Brose" stiže u Pančevo

Izgradnja fabrike počeće za tri meseca, a za godinu dana kad se završi zaposliće oko 1.100 radnika od kojih će polovina biti sa visokom stručnom spremom.

Kompanija "Brose" proizvodi elektroniku i senzorsku tehnologiju za vrata automobila, a specijalizovani su za oblast mehatronike.

"Odabrali smo Pančevo za našu novu investiciju, jer grad ima dugu industrijsku istoriju, a blizu su odlični fakulteti za mašinstvo i elektrotehniku, a nama će trebati mladi i školovani ljudi", kaže Niklas Bes iz kompanije "Brose".

Navodi da u novembru sledeće godine u pogone stižu prve mašine, a u januaru 2021. godine počeće i proizvodnja.

Takođe, kako kaže, otvoriće i istraživački centar u kojem će testirati proizvode.

U Severnoj poslovnoj zoni koja obuhvata 93 hektara infrastrukturno opremljenog zemljišta od ove godine uspešno radi nemačka kompanija "ZF", a pored nje na 23 hektara sad će se nalaziti fabrika "Brose".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Sve to promeniće industrijsku sliku grada koji je do sad bio prepoznatljiv po hemijskoj industriji.

"Brose" ima fabrike u 24 države u kojima zapošljava 26.000 ljudi. Oni kažu da svaki drugi novi automobil na svetu ima ugrađen bar jedan deo koji je proizveden u toj kompaniji, a od 2021. godine takve auto-komponente proizvodiće se i u Pančevu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pančevo proizvodnja auto delova auto delovi fabrika brose brose

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana