Zvanični kurs Evra za dan 25.11.20. :: 117.5849 rsd
Tekst objavljen: 17.11.2019 11:00        


Republička direkcija za imovinu i grad Pančevo potpisali su ugovor sa nemačkom kompanijom "Brose" o ustupanju 23 hektara zemljišta u severnoj industrijskoj zoni Pančeva. Ta porodična kompanija u novu fabriku investiraće 180 miliona

"Brose" stiže u Pančevo

Izgradnja fabrike počeće za tri meseca, a za godinu dana kad se završi zaposliće oko 1.100 radnika od kojih će polovina biti sa visokom stručnom spremom.

Kompanija "Brose" proizvodi elektroniku i senzorsku tehnologiju za vrata automobila, a specijalizovani su za oblast mehatronike.

"Odabrali smo Pančevo za našu novu investiciju, jer grad ima dugu industrijsku istoriju, a blizu su odlični fakulteti za mašinstvo i elektrotehniku, a nama će trebati mladi i školovani ljudi", kaže Niklas Bes iz kompanije "Brose".

Navodi da u novembru sledeće godine u pogone stižu prve mašine, a u januaru 2021. godine počeće i proizvodnja.

Takođe, kako kaže, otvoriće i istraživački centar u kojem će testirati proizvode.

U Severnoj poslovnoj zoni koja obuhvata 93 hektara infrastrukturno opremljenog zemljišta od ove godine uspešno radi nemačka kompanija "ZF", a pored nje na 23 hektara sad će se nalaziti fabrika "Brose".

Sve to promeniće industrijsku sliku grada koji je do sad bio prepoznatljiv po hemijskoj industriji.

"Brose" ima fabrike u 24 države u kojima zapošljava 26.000 ljudi. Oni kažu da svaki drugi novi automobil na svetu ima ugrađen bar jedan deo koji je proizveden u toj kompaniji, a od 2021. godine takve auto-komponente proizvodiće se i u Pančevu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pančevo proizvodnja auto delova auto delovi fabrika brose brose

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana