Tekst objavljen: 24.02.2015 10:27        


Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF organizovaće 26. februara u Sremskoj Mitrovici prvu konvenciju godišnjeg Programa za gradove i opštine Srbije - Lideri održivog razvoja 2015. Cilj Programa je da podstakne kapacitete opština i gradova, javno komunalnih preduzeća i javnih ustanova Srbije koji će odgovornim i odlučnim vođstvom postati konkurentni i održivi gradovi, saopštio je CEDEF.

CEDEF konvecija Lideri održivog razvoja 2015.

Pokrovitelji Programa su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine, Agencija za zaštitu životne sredine i Privredna komora Vojvodine.

Domaćin prve Konvencije je Sremska Mitrovica.
Srbiji su neophodne tehnologije koje štede energiju, vreme i novac, navodi CEDEF.

Zato je veoma važna saradnja svih aktera - sa jedne strane opština i gradova, nosioca značajnih infrastrukturnih projekata i projekata u domenu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, a sa druge finansijera i nosioca tehnologija, kako bi se obezbedio bolji kvalitet života i životni standard svih građana.

CEDEF će tokom cele godine sa svojim partnerima organizovati pet regionalnih skupova na kojima će učestvovati svi relevantni akteri datog regiona: gradonačelnici, predsednici opština, direktori javnih komunalnih preduzeća (uključujući i vrtiće, škole, bolnice, domove zdravlja i druge) eneregetski menadžeri i lokalni mediji, koji će stupiti u direktne kontakte kroz organizovane sastanke sa vodećim kompanijama i organizacijama u oblasti energetske efikasnosti, rasvete, sistema KGH, daljinskih sistema upravljanja, finansiranja i osiguranja projekata.

Program Lideri održivog razvoja prepoznaje izuzetno zalaganje pojedinaca i organizacija za primenu najsavremenijih tehnologija razvoja i postojećih domaćih i svetskih iskustava kako bi se obezbedio održivi razvoj.

Stoga, nova partnerstva, pre svega partnerstva javnog i privatnog sektora, su, kako se ocenjuje, ključ uspeha u celom svetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Centralni evropski fond CEDEF Programa za gradove razvojni program Srbija i CEDEF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana