Tekst objavljen: 15.03.2022 12:40        


Dobre vesti i jutros i tokom dana stižu sa tržišta "crnog zlata". Cene nafte su u dobrom minusu. Vrednost barela na londonskom tržištu jutros je bila 100 dolara, što je pad od 6 odsto. Istovremeno se barelom na američkom tržištu trguje po skoro 6 odsto nižoj ceni odnosno po 97 dolara

Cena barela nafte osetno pada, danas je stigao do 100 dolara


Cene su potom nešto blago porasle, ali gotovo zanemarljivo. U odnosu na prethodne dane, u pitanju je priličan pad cene.

U petak se ovim derivatima trgovalo po ceni od 110, odnosno 107 dolara, a cena je nastavila da pada. Početkom prošle nedelje cene barela su bile na rekordnom niovu i iše su i do 130 dolara.

Cene nafte u Srbiji zavise od kretanja cene na svetskom tržištu, pa je ovaj pad, koji je doduše nedovoljan, dobra vest i za domaće tržište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Inače, ruska kompanija "Gasprom" nastavlja normalno da isporučuje ruski gas za tranzit u Evropu preko ukrajinske teritorije, saopštio je portparol tog energetskog giganta Sergej Kuprijanov.

"Gasprom" normalno vrši isporuku ruskog gasa za tranzit kroz ukrajinsku teritoriju, u skladu sa zahtjevima evropskih potrošača – 109,5 miliona metara kubnih do 14. marta", rekao je Kuprijanov.

Bitkoin 38.000 dolara

Bitkoin jutros vredi 38.000 dolara, eter oko 2.500 dolara, što predstavlja blagi pad u odnosu na juče. Sve kriptovalute beleže neznatan minus. Avalanche je od jutros u minusu čak 5 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gorivo cena goriva barel nafte rat u ukrajini

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana