Tekst objavljen: 11.08.2021 11:35        


Regulatorna nesigurnost u SAD, vezana za usvajanje kompromisa o odredbama poreza na kriptovalute od strane Senata, čini se pozitivno utiče na atmosefru na tržištu digitalnih dobara

Cena bitkoina raste drugi dan zaredom


U poslednja 24 sata tržišna kapitalizacija na čitavom tržištu kriptovaluta je porasla za 4,2 odsto.

Prema podacima sajta koingeko, bitkoin je u proteklih 24 sata dobio na vrednosti za 1,9 odsto, i trenutno se njim trguje po ceni od 46.236 dolara.

Ethereum je za isto vreme dobio 3,7 odsto vrednosti, i njim se trguje po ceni od 3.228 dolara.

Samo u poslednjih nedelju dana, većina valuta na tržištu je "povratila" veliki deo vrednosti koju je imala pre nekoliko meseci. Bitkoin je za 7 dana rastao 20,8 odsto, ethereum 28,4 odsto, Kardano 30,7 odsto, Ripl 25,3 odsto....

Obim trgovanja kriptovalutama porastao za 38 odsto

Profit američke berze kriptovaluta Koinbejz (Coinbase) nadmašio je tržišne procene u drugom kvartalu 2021, podstaknut skokom obima trgovanja od skoro 38 posto u odnosu na prethodna tri meseca, piše Tanjug.

U tromesečju završenom 30. juna, obim trgovanja je porastao na 462 milijarde dolara sa 335 milijardi dolara u prvom kvartalu.

Bitkoin je u ukupnom obimu trgovanja kriptovalutama na Koinbejzu imao udeo od 24 posto u periodu april-jun u poređenju sa 39 procenata zabeleženih u prva tri meseca ove godine, prenosi Rojters.

Na prilagođenoj osnovi, ova kripto berza je zaradila 3,45 dolara po akciji, dok su analitičari očekivali profit od 2,33 dolara po akciji, prema podacima Sistema prognoza institucionalnih brokera (IBES) kompanije Refinitiv, prenosi Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Koinbejz, međutim, očekuje da će obim trgovanja u tekućem tromesečju biti manji nego u drugom kvartalu, budući da je trgovanje u avgustu, iako nešto bolje u odnosu na jul, opalo u poređenju sa istim mesecom lani.

Ova berza planira da poveća broj kriptovaluta kojima se trguje na njenoj platformi, a glavni izvršni direktor Brajan Armstrong kaže da želi da Koinbejz postane "Amazon digitalne imovine" i da listira svaku legalnu digitalnu valutu.

Koinbejz, jedna od najvećih svetskih berzi kriptovaluta, debitovala je u aprilu na NJujorškoj berzi putem direktnog listiranja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriptovalute trgovina kriptovalutama cena kriptovaluta bitkoin ethereum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana